Проектът Алепу Вилидж, който на първи етап е укрепително съоръжение,

...
Проектът Алепу Вилидж, който на първи етап е укрепително съоръжение,
Коментари Харесай

Съдът отново отложи делото за Алепу Вилидж, този път за след изборите

Проектът " Алепу Вилидж ", който на първи стадий е укрепително оборудване, още веднъж влиза в съда, заяви сътрудник на bTV. Административният съд отсрочи делото за след изборите- 12 юли, за събиране на спомагателни доказателства.

Този път Окръжната прокуратура стачкува решението на екоинспекцията в Бургас да не се изготвя Оценка за влияние върху околната среда за плана за брегоукрепително оборудване и ваканционен комплекс.

" Решението е издадено от незапознат орган, защото е подписано от заместител на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда. Освен това не е осъществена наложителната процедура, която е за крайбрежен и свлачищен регион, а по-леката - оценка за съгласуемост ", разяснява наблюдаващият прокурор Андрей Червеняков.

Според отбраната на новия вложител на Алепу осъществяване на Оценка на въздействието върху околната среда не е било необходимо, защото градежът не е на самия бряг, а на 30 метра от него.

Решението на РИОСВ-Бургас е от 27.12.2017 година и на него се основават разрешителните за градеж на така наречен " подпорна стена ".

Ако съдът разгласи решението на екоинспекцията за незначително, вложителят ще би трябвало да извърви цялата процедура по построяването на комплекса още веднъж.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР