Проектантът на пътя инж. Даниела Пенева е допуснала серия от

...
Проектантът на пътя инж. Даниела Пенева е допуснала серия от
Коментари Харесай

Взаимни обвинения между строители и проектанти на фаталния път София-Своге-Мездра

Проектантът на пътя инж. Даниела Пенева е позволила серия от неточности при правенето на плана за ремонта на съдбовния път София – Своге – Мездра. Това сподели в изявление за Дарик сътрудникът на „ Трейс груп “ в ремонта на пътната права – Цветан Цветанов. Той е шеф на „ Пътно поддържане Дупница ” ЕООД.

Имаше доста проблеми, освен бордюрит е “, изясни Цветанов. Пътят е планиран 2011 година. Ремонтът е на стойност близо 23 милиона и половина евро. От Дарик се свързахме с инж. Пенева, само че тя не пожела да отговори на въпросите.

 
Проектантът на трасето София – Своге – Мездра е позволил серия от неточности, описа за Дарик съдружникът на „ Трейс “ в ремонта на този сектор – шефът на „ Пътно поддържане Дупница ” Цветан Цветанов:
 
Ние сме си разделили секторите и аз в този пътен сектор нямам отношение, тъй като не съм го правил. Нашият сектор е след Своге, към Мездра. Проектант на плана мисля, че беше Даниела Пенева. Много проектантски неточности имаше в самия план и ние сме длъжни да осъществим това, което ни е обещано по план. Ние се съобразяваме с това, което са решили проектантите. Много е несериозно да се упреква изпълнителят, само че най-после проверяващите органи ще изяснят какъв е казусът с неприятния случай. Този план е преди 7 години, само че е имало проблеми в самия план, които след това са преработвани и след това са изпълнявани по този начин, както би трябвало да се решат. Действително има неща, които самите проектанти би трябвало да вземат като решение и ние ги изпълняваме “, уточни Цветанов.-->

 
Фирмата на Цветанов не е работила по различен пътен сектор с проектантът инж. Даниела Пенева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР