Проекта АЕЦ „Белене” е неизбежен – в него вече са

...
Проекта АЕЦ „Белене” е неизбежен – в него вече са
Коментари Харесай

Румен Радев пред ТАСС: Проектът АЕЦ „Белене” е неизбежен


Проекта АЕЦ „ Белене” е неминуем – в него към този момент са вложени 3 милиарда лева, средства на българските данъкоплатци, а разрастващата се промишленост ще има потребност от сигурна сила. За неговата реализация, обаче, са нужни ясни юридически, времеви и ценови рамки. Това сподели българският президент Румен Радев в изявление за осведомителна организация ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той разяснява и че най-надеждни и най-изгодни са директните газови доставки от Русия, а съдействието сред двете страни би трябвало да продължава и макар глобите.

Интервюто е обещано във връзка идното работно посещаване на Радев в Русия за присъединяване в Международния стопански конгрес в Санкт Петербург, където той ще се срещне с съветския президент Владимир Путин.

Помолен да дефинира двустранните връзки България – Русия по десетобалната канара той разяснява, че връзките сред България и Русия са хилядолетни, а историческата ни връзка е доста мощна.

Запитан какво пречи на анулацията на режима на наказания, наложени от Европейски Съюз и Руската федерация, Румен Радев уточни, че изискванията за анулация на глобите, дефинирани от Съвета на Европейски Съюз, са свързани с цялостното осъществяване на споразуменията от Минск както от Русия, по този начин и от Украйна.

В отговор на въпрос дали Русия фактически съставлява опасност за сигурността на Европа и срещу кого е ориентирано разширението на НАТО, президентът отговори: „ Считам за неправилна парадигмата за гарантиране на сигурността на една страна за сметка на сигурността на друга страна. Такава формула води до неустойчивост, съмнение и поражда опасности.

Членството на страните от Западните Балкани в НАТО, което България поддържа, цели да се овладее конфликтния капацитет в нашия комплициран регион”. Радев добави, че присъединението на Република Северна Македония към НАТО няма по какъв начин да е опасност за някого.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР