Проект за преносимо и компактно лазерно устройство, с което може

...
Проект за преносимо и компактно лазерно устройство, с което може
Коментари Харесай

Проект за проверка на качеството на горивото спечели състезанието PowerUp!

Проект за портативно и плътно лазерно устройство, с което може да се ревизира качеството на дизеловото гориво, завоюва националния край на надпреварата PowerUp! на EIT InnoEnergy. Това е четвъртото издание на най-голямото съревнование за започващи компании в областта на чистата сила.

Diesel Express Tester може да се употребява от дребни и междинни аграрни производители, които зареждат гориво при полеви условия. Целта е с него да решат дали да употребяват доставения дизел, откакто ревизират качеството му.

На 19 юни печелившият български тим ще се изправи против спечелилите на изданията в останалите страни на финала на състезанието в Прага. Те ще се състезават за парични награди (първо място - 30 000 евро), както и за присъединяване в влиятелния Highway® Аccelerator, който оказва помощ трансформацията на стартъпите от започващи компании в сполучлив бизнес.

" Всички участници в PowerUp!, с които имахме удоволствието да се състезаваме, ни пожелаха български екип да завоюва премията в Прага и се надяваме да ги зарадваме, като осъществим заръчаното ", съобщи Кристина Койчева, създател на Diesel Express Tester.

На второ място се подреди планът, показан от екипа на HES. Той е ориентиран към преобразуването и съхранението на електрическа енергия под формата на водород в електролизни кафези с новаторска анион проводяща мембрана.

What Do I Breathe зае трето място. Целта на плана е да осведоми хората в по-малките обитаеми места за качеството на въздуха, който дишат, както и да даде оферти и решения за възстановяване на положението.

" Третото издание на надпреварата PowerUp! на EIT InnoEnergy завърши с извънредно завладяващи презентации, с доста положителни екипи и хрумвания ", съобщи Марияна Хамънова, шеф на " Клийнтех България ", координатор и уредник на PowerUp! за България.

299 стартъпа от 24 разнообразни страни от Централна и Източна Европа участваха в четвъртото издание на най-голямото съревнование за започващи компании в областта на чистата сила, което се провежда от EIT InnoEnergy.

Националният край в София беше предшестван от интензивни подготвителни лагери. Участниците имаха опцията да ревизират техните бизнес модели и да подобрят презентационните си умения.

По време на националния край, най-хубавите стартъпи от България показаха своите нововъведения пред журито, както и пред вложители и представители на медии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР