Проект за ново улично осветление в район Младост кв.16, Възраждане“

...
Проект за ново улично осветление в район Младост кв.16, Възраждане“
Коментари Харесай

Община Варна започва мащабен проект за ново улично осветление

 Проект за ново улично осветяване в регион " Младост " кв.16, " Възраждане “ ІІІ м.р. и " Възраждане “ ІV м.р. стартира Община Варна.

В тези квартали осветлението е остаряло, с огромен разход на сила. Предвижда се замяна на 1105 амортизирани осветители с нови светодиодни LED лампи с високо качество и нараснал светлинен рандеман.

Това ще понижи разноските за електрическа енергия със 109 981,64 лева годишно, а въглеродните излъчвания ще намалеят със 714,02 tCO2, оповестиха от дирекция " Инженерна инфраструктура и благоустрояване “.

Общата стойност на плана е 1,3 млн. лева, от които безвъзмездната финансова помощ е в размер на 713 306 лева, а съфинансирането е в размер на 599 500 лева

Средствата са обезпечени от програмата " Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “ на финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014–2020. Варна е една от 20-те общини, сполучливо защитили плановото предложение, от общо 107 кандидатстващи.

Ново осветяване ще бъде построено на улици, пътни и пешеходни подходи към жилищни входове, открити паркинги и междублокови пространства. Модернизацията ще увеличи енергийната успеваемост и да се усъвършенства качеството на живот в община Варна, от което ще могат да се възползват 18 794 индивида.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР