Проект за Национална детска болница ще бъде задвижен до Коледа,

...
Проект за Национална детска болница ще бъде задвижен до Коледа,
Коментари Харесай

Ананиев иска Националната детска болница да е 100% на държавата

Проект за Национална детска болница ще бъде задвижен до Коледа, оповестиха от пациентска организация "Заедно с теб ".
На провелата се през вчерашния ден среща с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, представители на Инициативния комитет за създаване на болничното заведение показаха настояването си за незабавно решение на казуса с разпокъсаните педиатрични отделения. От организацията пожелаха да чуят позицията на министерството по отношение на опциите за преструктуриране на държавната благосъстоятелност в региона на педиатричната болнична помощ посредством създаване на единна конструкция.
Настоящата конструкция е извънредно неефективна както от здравна, по този начин и от икономическа позиция, съгласи се здравният министър и удостовери, че като принципал на съответните лечебни заведения, Министерството на здравеопазването може да вземе решение за преструктуриране.
Ананиев изрази мнение, че има незабавна потребност от построяването на високотехнологична университетска многопрофилна педиатрична болница. Той съобщи, че упоритостта му е до Коледа да може да даде съответни оферти на Министерския съвет.
Министърът даде обещание, че болничното заведение ще бъде напълно държавна благосъстоятелност. Той увери и че откакто бъде решено къде ще се построи планът, ще се сътвори транспарантен механизъм за правене на задание за планиране, който да е в синхрон с положителните международни практики.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР