Проект за кооперативна градска пермакултурна, в която могат да се

...
Проект за кооперативна градска пермакултурна, в която могат да се
Коментари Харесай

Кооперативна градска пермакултурна градина – къде и как

Проект за кооперативна градска пермакултурна, в която могат да се включат всички искащи, и при какви условия.

Пермакултурните градини употребяват техники и практики, които съчетават най-хубавото от градинарството на дивата природа. Целта е развъждането на локални растения в една независима и продуктивна екосистема.

Темата разяснява в " Нашият ден " Николай Генов, съорганизатор на хранителен кооператив в София и уредник на Фермерски пазар на Римската стена в София.

" Решихме да създадем една градина, в която хората сами да отглеждат храната си под управлението на специалисти, които би трябвало, и по какъв начин да се направи. Целта ни е това да бъде една финансово самостоятелна активност, самоиздържаща се от членовете си.

Като условия даже сега към момента в начален стадий, по-скоро събираме съидейници, които дружно би трябвало да дефинират по-късно изискванията и разпоредбите, в които ще се употребява градината.

Всеки би трябвало да има единствено присъединяване, защото планираме да произведем задоволително количество зеленчуци. Хората, които се включват, ще получават част от тях. "

Мястото

" За момента се спряхме не една складова база, покрай гара " Искър ". Зелената повърхност е към 5 декара. Смятаме там да развием биодинамично земеделие. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР