Проект за кабинет с Асен Василев начело има голям шанс.

...
Проект за кабинет с Асен Василев начело има голям шанс.
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Проект за кабинет с Асен Василев начело има голям шанс

" Проект за кабинет с Асен Василев отпред има огромен късмет. Правителство може да бъде определено единствено с болшинство, не се изискват гласовете на 121 депутати... Важно е да се каже, че през днешния ден България няма потребност от избори. Обществените настроения също са против предварителен избор ".

Това акцентира пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на " Демократична България " и зам.-председател на Народното събрание.

Той посочи още веднъж, че съществена задача за Демократична България е премахването на съветското въздействие от страната ни:

" Затова оценяваме като потребно направеното от държавното управление на Кирил Петков. Г-жа Митрофанова е представител на партията на починалия към този момент господин Жириновски. Този политически смешник, който беше основан още от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) преди разпадането на Съветския съюз, съобщи преди години, че българите би трябвало да пълзят в краката на руснаците. Тази госпожа нанесе съществени вреди на българо-руските връзки ".

В предаването " Неделя 150 " Атанасов още веднъж акцентира потребността от промяна на българските служби.

" Стари изпитани механизми на съветските служби са да прикриват най-важните си разузнавачи на невидими позиции като градинар, водач, готвач. Имайки поради неналичието на дипломатически опит у госпожа Митрофанова, няма спънка персоналният ѝ водач да е водещият офицер... Тези, които вървят обществено в съветското посолство, на езика на съветските служби се назовават самоиницативници. Посолството не разчита изключително на тях, само че ги почита, тъй като могат да са потребни. Трябва да се следи общественият живот и елементарно може да се виждат тези, които работят в интерес на Русия. Трябва да се проследят през последните 30 години кои бяха медиаторите в българо-руските търговски връзки, кои продаваха петрол, кои осигуряваха нуклеарното гориво. Въпрос на политическа воля е да бъдат пресечени тези канали ".

Атанасов е безапелационен, че няма да има затваряне на посолството на Русия у нас и ще се търси дипломатическо споразумяване:

" Затягането на обръча към Русия от демократичния Запад не е в нейна изгода, ще се търси пробив ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР