Проект за 140 млн. лева ще реализират фирмите от Тракия

...
Проект за 140 млн. лева ще реализират фирмите от Тракия
Коментари Харесай

Със 140 млн. лева ще обновяват инфраструктурата до индустриалните зони

Проект за 140 млн. лв. ще осъществят компаниите от „ Тракия икономическа зона “, Електроенергийният систематичен оператор (ЕСО) и общините Пловдив, „ Марица “, Куклен и Раковски. Половината от средствата ще са за построяването на нова електрическа инфраструктура в Северната индустриална зона, която да зарежда “Въглеродно – неутралния промишлен софтуерен парк Пловдив ” и Южен Централен район. Новата подстанция за високо напрежение и новите далекопроводи ще обслужват огромните заводи от индустриалните зони на Пловдив, Раковски и „ Марица “. Това оповестиха през днешния ден представители на участниците в плана.

„ До края на месеца чакаме огромен вложител, който да вложи над 1 милиард евро в региона на мехатрониката “, заяви изпълнителният шеф на Тракия икономическа зона инж. Пламен Панчев.

От своя страна 4-те общини ще имат ангажимент да обновят пътната и ВиК-инфраструктурата до зоните. Партньор по плана е и Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив, където към 150 възпитаници се образоват дуално и се приготвят за работа в индустриалните зони.

Междувременно от Тракия икономическа зона дружно с повече от 70 изпълнителни шефове на огромни европейски компании приканват за нов пакт за промишлеността в Европейски Съюз. Основните ограничаващи разпореждания би трябвало да бъдат поправени и да станат по-малко спорни и комплицирани, споделят от бизнеса, като техни специалисти ще създадат оферти за промени в европейското законодателство в навечерието на европейските избори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР