Проект в Instagram, целящ да покаже обикновените жени и техните

...
Проект в Instagram, целящ да покаже обикновените жени и техните
Коментари Харесай

Не е само Пам Велидис: Плюс сайз моделите дават ново определение за красота

Проект в Instagram, целящ да покаже елементарните дами и техните недостатъци, се трансформира в организация за модели, която има за цел да предефинира визиите за хубост в Италия, написа АП.

Моделската организация „ Имперфета “ (imperfetta, итал. - " несъвършена " ), основана през 2020 година от Карлота Джанкане, има азбучник, цялостен с модели, които не се подчиняват на авансово откритите стандарти за хубост в промишлеността. Те са с разнообразни размери и на друга възраст, обгръщат целия набор на половете, някои от тях са с увреждания или медицински положения като плешивост или витилиго, с забележими белези или са изгубили крака.

Такива организации съществуват и на други места в Европа и Съединените щати. „ Имперфета “ е първата в Италия.

Соня Спарта е един от моделите. 28-годишната сицилианка е чувала по какъв начин възрастни шушукат на деца, че е от цирка, когато са виждали тъмните петна по лицето и тялото ѝ, резултат от тип хиперпигментация. Макар че в миналото се е опитвала да прикрие положението си, в този момент тя осъзнава хубостта си.

„ Промених нещата по този начин, че моята уязвимост или това, което възприемах за уязвимост, се трансформира в извор на моята мощ, на моята отличителност “, споделя тя.

По време на неотдавнашна фотосесия в Рим модели с всевъзможни телесни форми позираха по долни дрехи, увито в транспарантна органза.

„ Чувствам се като бунтовник, тъй като съзнавам, че всичко това към мен не е съществувало преди „ Имперфета “, споделя Джанкане и прибавя: „ Сякаш съм участник в борба, в която би трябвало да се боря настойчиво, тъй като има толкоз доста компликации “.

Агенцията наброява повече от 140 модела. Те са както от Италия, по този начин и от чужбина, само че тя концентрира работата си в Италия, „ тъй като това е мястото, където желаеме да променим нещата “, споделя Джанкане.

Нейните модели са се появявали в рекламни акции за козметични марки, фешън бутици и супермаркети. Голяма част от работата е в онлайн реклами, само че има и предложения за присъединяване на модели в телевизионни реклами. Двама от тях са се появили на стилния подиум в Милано за дизайнера Марко Рамбалди.

Лучия Дела Рата, студентка в университет в Рим, през по-голямата част от живота си крие албинизма си, като боядисва бледата си коса в по-тъмни нюанси и употребява лосиони за загар върху кожата. В изискванията на пандемична изолираност тя оставя естествения цвят на косата си да порасне и стартира да разгласява фотоси в Инстаграм.

„ За първи път се почувствах красива “, споделя Дела Рата по време на пауза във фотосесията. Промяната към момента провокира сълзи в очите ѝ, които тя попива и прибавя: „ Почувствах, че това е моята същина, като че ли това съм аз, такава, каквато съм в реалност “.

Дезире Д'Анджело има плешивост от 10-годишна възраст. В учебно заведение тя носи шапка, с цел да скрие плешивостта, само че тормозещите я съученици я смъкват. На 15-годишна възраст преподавател по танци я убеждава да одобри положението си и да спре да го крие.

Оттогава тя се трансформира в сполучлива танцьорка, изпълнителка и модел.

„ Харесвам тялото си, одобрявам особеностите си. В последна сметка съм го приела “, споделя Дезире.

Изображение: Getty Images/iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР