Проект „Ученически практики – Фаза 1“ по Оперативната програма „Наука

...
Проект „Ученически практики – Фаза 1“ по Оперативната програма „Наука
Коментари Харесай

МОН представи дейностите на проект за професионално обучение на ученици

Проект „ Ученически практики – Фаза 1 “ по Оперативната стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ е приоритет на МОН. Искаме да дадем съществено предимство на професионалната подготовка и връзката сред образованието и бизнеса. Това съобщи Деница Сачева, зам.-министър на образованието на конференция на МОН, на която бяха показани дейностите по плана.

"7 милиона лв. е бюджетът по план "Ученически практики ". Очаква се 8 000 възпитаници да се включат в него, като досега в практическа работна среда са 7 500 възпитаници, другите 500 следва да стартират процедура през лятото ", сподели още тя, съобщи кореспондент на Novini.bg.

"В плана са включени 350 образователни подготвителни компании. Всеки възпитаник ще получи стипендия от 300 лева, откакто изкара своите 240 часа процедура в действителна работна среда ", добави Сачева.

"До момента 1619 възпитаници са завършилите практическите си образования. Над 930 от тях са получили своята стипендия. Всички професионални гимназии в София са включени в плана ", приключи зам.-министърът на образованието Деница Сачева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР