Проект предвижда, ако нямаме ток или вода, дружествата или да

...
Проект предвижда, ако нямаме ток или вода, дружествата или да
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на НС: Управлението на София застраши живота и здравето на хората

Проект планува, в случай че нямаме ток или вода, сдруженията или да връщат пари или да бъдат глобени
Споразумението се пишело постепенно

“На премиера Денков мога да му кажа, че ръководството на София беше такова през последните дни, че фактически заплаши живота и здравето на хората. Те се изпотрошиха по заледените улици, тъй че рискът за здравето беше там. За да защитят кмета Терзиев, желаеха да махнат шефа на „ Пирогов ”. Това е смяната в София - преди падналите дървета се отстраняваха за един ден. Сега оправданията са за естествен феномен при 20 сантиметра сняг. ” Това съобщи в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Асен Василев в последната седмица направи доста корекции на бюджета с нашите специалисти и това е в вярната посока. Мисля, че бюджетът ще бъде подсилен. В тази некоалиция имаме ясна спогодба значимите тематики да се разискват и по-късно да се вкарват. Има земи, които не могат да се употребяват за нищо, само че плодородните земи, които са ни толкоз значими - не могат да се разпродават ”.

Попитан за какво ГЕРБ неодобряват бюджета на НЗОК, Борисов отговори:

“Нищо не неодобряваме. НЗОК няма да остане без бюджет. Въздържахме се в комисия, с цел да можем да питаме в зала за новите клинични пътеки, за нови лечебни заведения, за новите действия, както и за публичните поръчки ”. Лидерът на ГЕРБ акцентира, че не са срещу бюджета. “Има две неща в преходните и заключителни разпореждания, които ни смущават. Първото е, че се не разрешава в 2024 година разкриването на нови лечебни заведения и клинични пътеки. И второто, което най-вече ни смущава, е че от принципала - министърът на опазването на здравето, публичните поръчки за онколекарства, отиват непосредствено в касата. "

Борисов разяснява и предизвестието на президента Румен Радев, че ще наложи несъгласие на бюджета за 2024 година, в случай че Народното събрание не “озапти ” финансовия министър Асен Василев, Лидерът на ГЕРБ напомни, че точно Радев е назначил Василев за длъжностен министър през 2021 година

“Аз имам добра памет и доколкото си спомня м финансовият министър в служебния кабинет на президента Радев се споделяше Асен Василев. Всеки да си поема отговорност за случките. Конституцията дава право на президента да реши, каквото реши. Ние като парламентарно болшинство би трябвало да приемем бюджет. Асен Василев в последната седмица, дружно с нашите специалисти, направи много корекции, които са в вярната посока. Мисля, че централният бюджет ще бъде подсилен, в случай че по този начин се работи до края ”.

Попитан дали от ГЕРБ считат, че Денков не се оправя като министър председател, както твърди Делян Пеевски в писмото си тази заран, Борисов съобщи: “Нека оставим тези две момчета да спорят между тях. Отговарям за ГЕРБ, другите партии дават отговор за себе си. Чул съм от Пеевски, че те не желаят министри в тази сглобка ”.

Борисов сподели, че в идващите две седмици би трябвало да се одобри бюджета за 2024 година, измененията в Конституцията, и доста значими за страната закони.

Той заяви, че преди ден в ГЕРБ разглеждали “проблемите с неналичието на електричество и водоснабдяване дни наред ”. “Според мен в такива случаи би трябвало да се връщат парите или сдруженията да имат наказания за несгодите, които предизвикват на хората. Това съм упълномощил да се обмисли като законопроект, който да се вкара ”, акцентира Борисов.

На въпрос за какво към момента няма съдружно съглашение и дали то се написа, водачът на ГЕРБ съобщи: „ Пише се постепенно ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР