Проект Посейдон все още се разглежда като един от вариантите

...
Проект Посейдон все още се разглежда като един от вариантите
Коментари Харесай

Газпром разглежда проекта Посейдон като вариант за продължение на Турски поток

Проект " Посейдон " към момента се преглежда като един от разновидностите за продължение на „ Турски поток ", съобщи по време на конференция генералния шеф на " Газпром износ " Елена Бурмистрова.

" Да ", Посейдон " към момента се смята за един от разновидностите за продължение на " Турски поток ". Обмисляме всички разновидности. Би било необичайно, в случай че не създадем това.. " сподели тя.

" Трасето ще бъде оповестено, когато бъде извършен търг, посредством който може да се подсигурява поръчка на избрани мощности. Това може да се случи в една или друга посока. Кой от разновидностите ще предпочетем, към момента няма да разясняваме “, сподели заместник-директорът на " Газпром " Александър Медведев.

" Газпром " има контракт с италианската компания „ Едисон “ и гръцката ДЕПА по плана " Посейдон ". Това е един от разновидностите за продължение на доставките на природен газ от " Турски поток " по териториите на Европейски Съюз до крайния консуматор. " Посейдон " е план за създаване на морската част на газопровода ITGI, който ще минава през Йонийско море и ще се свързва с газопреносната система в Гърция и Италия.

Морската част на „ Турски поток “ ще минава по дъното на Черно море до брега на Турция. Дължината му е 930 км. След това сухопътната тръба ще продължава до границата на Турция с избрани прилежащи страни в продължение на 180 километра.

Първата тръба ще бъде предопределена за турския пазар, а втората - за страните от Южна и Югоизточна Европа. Мощността на всяка тръба е 15,75 милиарда кубически метра газ годишно. Първите доставки на газ са планувани за края на 2019 година /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР