Проект "Нова посока", изпълняван от фирма "Интерлос Интернешънъл" ЕООД, има

...
Проект "Нова посока", изпълняван от фирма "Интерлос Интернешънъл" ЕООД, има
Коментари Харесай

Проект подпомага достъпа до пазара на труда на безработни и неактивни

Проект "Нова посока ", изпълняван от компания "Интерлос Интернешънъл " ЕООД, има за цел да се обезпечат предпоставки за основаване на устойчиви работни места за безработни и неактивни лица. Проектът подкрепя образованието и работата на безработни и неактивни участници, безработни младежи до 29 година в това число и дълготрайно безработни и неактивни лица при шеф - компания "Интерлос Интернешънъл " ЕООД, като способства за превъзмогването на установените проблеми и удовлетворяването на изведените от тях потребности. Обхванати са 8 безработни и неактивни участници от целевата група.
Дейностите по плана ще се извършват на територията на Република България в област - Пловдив. Проектът завършва на 01.12.2017г.
Специфичните цели на плана са:

• обезпечаване на достъп до пазара на труда на безработни и неактивни лица;
• мотивация и поощряване трудовата реализация на безработни и неактивни лица и обезпечаване на условия за деен трудов живот;
• консолидиране на уязвимите групи на пазара на труда, посредством даване на основни компетенции;
• основаване на условия за по-широко използване на правилата на учене през целия живот, следвайки тактиките на Европейски Съюз и задачите за основаване на стопанска система, учредена на знанието;
• обезпечаване на добре готови фрагменти отговарящи на условията на компания "ИНТЕРЛОС ИНТЕРНЕШЪНЪЛ " ЕООД;
• адаптиране на безработни лица от уязвими групи към новите условия и условия, произлизащи от динамичността на пазара на труда и участието на България в Европейския съюз.

Във връзка с това главните действия на плана са:

Дейност 1: Организация и ръководство на плана.
Дейност 2: Закупуване на съоръжение, обзавеждане, ДНА и икономически инвентар, свързани със основаването на нови работни места.
Дейност 3: Наемане на безработни и/или неактивни лица за интервал до 12 месеца.
Дейност 4: Предоставяне на образование на към този момент наетите по плана лица по основни компетентности.
Дейност 5: Осигуряване на информиране и гласност на плана.

Чрез заложените в плана действия се работи във връзка с:

• даване на благоприятни условия за личностна изява на безработни и неактивни лица за повишение на мотивацията и опциите им за проведена работа, за вдишване на отговорност и представяне на личните достижения и качества.
• самоорганизация на безработни лица по време на образованието и наемането на работа от компания "ИНТЕРЛОС ИНТЕРНЕШЪНЪЛ " ЕООД и дейно партниране с колегите;
• присъединяване на безработни лица на пазара на труда, което способства за превъзмогване на апатията;
• създаване на толерантни взаимоотношения чрез взаимно присъединяване в плануваните по плана действия и прояви и предварителна защита на отпадане от пазара на труда.

След приключане на плановите действия, компанията ще резервира работните места на 50% от наетите по плана лица.

Този документ е основан с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд. Цялата отговорност за наличието на документа се носи от компания "Интерлос Интернешънъл " ЕООД и при никакви условия не може да се приема, че този документ отразява формалното мнение на Европейския съюз и МТСП.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР