Проект на Закон за събиране на вземанията срещу колекторските фирми

...
Проект на Закон за събиране на вземанията срещу колекторските фирми
Коментари Харесай

Нинова готова със проект на Закон за колекторските фирми

Проект на Закон за събиране на вземанията против колекторските компании приготвя вицепремиерът и министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

Тя изясни, че е реализирано политическо единодушие да се постави ред и правила в колекторските компании. 
Нинова: Спечелихме на първа инстанция, мобилните оператори няма да подвигат цените*
Спечелихме на първа инстанция делото с мобилните оператори. Административния съд в София-град се произнесе и удостовери нашите изводи...
Прочети повече
" Ще има обществен указател на компаниите, които се занимават със събиране на вземанията какъвто до момента не е имало. Регистърът ще се води в министерството от Комисията за отбрана на потребителите. Ще има условия към компаниите, които се занимават с тази активност за 500 000 лв. капитал, в предмета на активността им да е вписано, че ще се занимават с тази активност, членовете на управителните органи на такива компании не би трябвало да са осъждани и против тях не би трябвало да има наказателни преследвания за закононарушения от общ темперамент ", изясни министърът.

„ Наясно сме против какво се изправяме. Наясно сме каква мощ имаме против себе си и какво може да последва от това, което може да стане “, разяснява Нинова и добави, че все пак няма да се откаже.

" Хората имат потребност от тази протекция, имат потребност да видят, че има страна и че тя няма да разреши произвол върху тях и фамилиите им ", безапелационна бе тя.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР