Проект на решение за временно ограничаване разпространението на руски програми

...
Проект на решение за временно ограничаване разпространението на руски програми
Коментари Харесай

СЕМ спира руски телевизионни канали

" Проект на решение за краткотрайно ограничение разпространяването на съветски стратегии на територията на Република България ".

Това е единствената точка от дневния ред на Съвета за електронни медии (СЕМ), която медийният регулатор ще гледа на следващия ден на изключително. Вносител е председателката на Съвет за електронни медии Бетина Жотева.

По информация на Клуб Z става въпрос за прекъсването на всички съветски канали, които излъчват новинарско и настоящо наличие - като опит да се противодейства на съветска агитация у нас за развоя на войната, която Москва стартира в Украйна. Ще бъдат спрени канали като RT, Първи канал, Русия 24, Москва 24 и други, в това число всички дъщерни канали. Колко ще е " краткотрайно " прекъсването обаче, не е ясно.

Неофициално се чака поддръжката на най-малко трима души от петчленния състав на Съвет за електронни медии, т.е. да има болшинство за взимане на решение.

Ако предлагането бъде гласувано, то Комисията за контролиране на известията ще бъде натоварена с техническата част. Въпросното решение, в случай че се стигне до такова, влиза в действие от на следващия ден.

Подобни ограничения в миналите няколко дни започнаха към този момент Литва, Латвия, Полша, Румъния.

Още при започване на нашествието българският ефирен операторер " Булсатком " блокира телевизионния канал RT. Според консуматори оттова са премахнали главния си пакет и Първи канал.

Руската държавна телевизионна и радиокомпания, Първи канал и радиокомплекс " Останкино " пък оповестиха преди два дни, че напущат Европейския съюз за радио и телевизия като ответна мярка на изключването на Русия от състезанието " Евровизия 2022 ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР