Проект на решение за приемане на Законодателна програма на Народното

...
Проект на решение за приемане на Законодателна програма на Народното
Коментари Харесай

БСП внесе законодателна програма за 6 месеца в парламента

Проект на решение за приемане на Законодателна стратегия на Народното събрание за интервала юли - декември 2022 година е включен за разискване в пленарната зала.

Това планува проектопрограмата за работа на Народното събрание за тази седмица. Точката е заложена като първа за четвъртък. Вносители на плана са ръководителят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски и група народни представители.

В предлагането са включени няколко целта, осъществяването на които е с съответни периоди. Така да вземем за пример изборът на ръководител на Народното събрание следва да се организира до 31 юли, а измененията в Правилника за организацията и активността на Народното събрание и действието в състава на парламентарните комисии – до 15 септември, предава Българска телеграфна агенция.

В плана на решение са заложени също номиниране и поддръжка на Бойко Рашков за ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Срокът за това е до 15 август.

За 15 август е очакван изборът на ръководител Комисията за енергийно и водно контролиране. В плана на решение за Законодателна стратегия са включени начинания в разнообразни браншове. Разписани са и законодателни промени по отношение на Плана за възобновяване и резистентност.

Приемането на законопроект за противопоставяне на корупцията се планува да стане до 23 септември, а на Закон за лишаване на нелегално добитото имущество – до 2 декември. Предвижда се и приемането на обновена Стратегия за правосъдна промяна (2022 - 2027) – до 18 ноември.

В проектопрограмата за работа на Народното събрание за тази седмица е включено и второ гласоподаване на измененията в Закона за правосъдната власт за европейските делегирани прокурори. Предвижда се също разискване на първо четене на Законопроект за противопоставяне на корупцията. Предстои и първо четене на препоръчаните промени в Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина.

Проектопрограмата планува още първо гласоподаване на четири законопроекта за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията. Заложено е още разискването на промени в Търговския закон, Закона за публичните поръчки и второ четене на промени в Кодекса на труда.
Изборът на ръководител на Народното събрание още веднъж е в дневния ред на Народното събрание.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР