Проект на решение за предприемане на действия във връзка с

...
Проект на решение за предприемане на действия във връзка с
Коментари Харесай

АПИ и СЕМ във фокуса на работата на Народното събрание

Проект на решение за предприемане на дейности по отношение на установена заплаха от настъпване на неспособност за поддръжка на пътищата у нас от Агенция „ Пътна инфраструктура “. Това ще разискват през днешния ден на първо четене в Народното събрание.

В претекстовете на вносителите се показва, че има риск да се стигне до преустановяване на поддръжката на републиканската пътна мрежа преди да бъдат определени новите реализатори и да се сключат контракти с тях.

Този риск може да бъде преодолян единствено в случай че със свое решение Народно събрание даде опция на АПИ да продължи да разпорежда по актуалните настоящи контракти за настоящ ремонт и поддържане до избора на нов реализатор.

За да стартира още веднъж ремонтът на 278 незавършени обекти – пътища, мостове, би било допустимо само след решение на Народното събрание.

Проекторешението планува АПИ да заплати от бюджета за 2022 година 50 на 100 от всички финансови отговорности на организацията, зародили по изпълнените действия, възлагани на база на договорите за осъществяване и поддръжка на републикански пътища. Пътната организация ще би трябвало да заплати 100% от всички финансови отговорности на АПИ, зародили по договорите.

През 2021-22 година са изпълнени, само че неизплатени действия по контракти за над 1 милиарда лв..

Парламентът би трябвало да утвърди и правила за избор на нови членове на Съвета за електронни медии от парламентарната квота. До средата на април парламентарните групи и депутатите ще могат да вършат оферти за двамата нови членове. Мандатът на София Владимирова и Розита Еленова изтича на 27 април.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР