Проект на промени в Закона за горивата, внесен от Емил

...
Проект на промени в Закона за горивата, внесен от Емил
Коментари Харесай

Емил Димитров: Новите правила за пазара на горивата са най-антикорупционните

Проект на промени в Закона за горивата, импортиран от Емил Димитров – Ревизоро от Обединените патриоти и група народни представители, провокира обвинявания в лобизъм в интерес на огромните търговци на горива и опит дребните да бъдат извадени от пазара.

Българската акцизна централизирана осведомителна система е призната с голям брой дефекти през май 2013 година и чак тази пролет може да се чака тя да получи съответно равнище на отбрана. Това стана ясно от думите на изпълнителния шеф на Българската петролна и газова асоциация

Този план е на седем министерства и 14 институции и шест години никой не смее да го внесе, това е най-антикорупционния закон. Този коментар направи Емил Димитров в предаването „ Тази сутрин” по бТВ.

По думите му по новите правила право да търгуват с горива ще имат всички, които са го правили досега.

Според депутата от Обединени патриоти единственото ограничаване за търговците на едро е, че те ще би трябвало да имат висше обучение и 5 години стаж. През тях въпреки всичко минават горива за 5-6 милиарда лв., уточни той.

Димитров разгласи, че сега има сега има 2800 регистрирани и 7000 нерегистрирани бензиностанции. Нерегистрираните ще имат 6 месеца да го създадат по новия закон.

Изискванията за стаж и банкови гаранции за притежателите на бензиностанции и на камиони за горива целят да не се трансферира бизнесът на малограмотни и малоимотни жители, които не могат да бъдат санкционирани, посочи депутатът. По негови калкулации гаранцията е две кафета дневно.

6 години седеше този закон и в този момент е време да се прояви храброст по време на председателството на Европейски Съюз. Ясно е, че ще има голям напън върху нас, разяснява депутатът от Обединени патриоти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР