Продуцентът на bTV в предаването „Тази сутрин“ Димитър Иванов получи

...
Продуцентът на bTV в предаването „Тази сутрин“ Димитър Иванов получи
Коментари Харесай

Димитър Иванов: След репортажа ни набезите в болницата в Радунци се увеличиха

Продуцентът на bTV в предаването „ Тази заран “ Димитър Иванов получи отличие на 11-тите годишни награди за телевизионна публицистика " Свети Влас ". Той беше награден за материала „ Разрухата на най-голямата белодробна болница у нас от близко “, таз в село Радунци. Репортажът повдигна и доста въпроси.

От 2016 година здравното заведение след банкрут е изоставено и се разрушава. Дали има опция най-голямата белодробна болница на Балканите да проработи още веднъж?

„ За страдание, (след нашия материал) нищо не се е трансформирало. Мястото продължава да бъде изоставено, никой не се грижи за него. Героите на репортажа ми споделиха, че след репортажа набезите върху постройката са се нараснали, което е доста показателно “, сподели Димитър Иванов.

„ Тогава, несъмнено, се опитахме да се свържем със здравното министерство и да потърсим отговор дали е допустимо нещо да се случи в тази болница. Оказа се, че там ликвидаторите на сдружението са се сменяли няколко пъти. Последният търг за това място е завършил през февруари. Цената за този голям комплекс е под половин милион – 400 000, и още веднъж няма компания, която да купи това място и да заплати задълженията му “, описа журналистът.
Снимка: btvnovinite.bg
Разрухата се отразява и на самото селце, което действително е функционирало с помощта на болничното заведение. Сега на това красиво място живеят единствено няколко души.

В съпоставяне с други лечебни заведения „ отговорностите на болничното заведение не са и доста, не са и малко. Надявам се да проработи още веднъж, тъй като виждам по какъв начин всички, които са свързани с нея, желаят нещо да се случи. Надявам се това да завладее здравните управляващи в София, тъй като без тяхната интервенция това място ще остане е в това положение, в което го виждаме на фрагментите в репортажа “, сподели продуцентът на bTV.

Освен премията за репортажа „ Разрухата на най-голямата белодробна болница у нас от близко “, „ bTV беше малкия екран с най-вече номинирани публицисти, всеки се опита да опише публично значими истории “, сподели Иванов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР