Продуцентът Магърдич Халваджиян и съпругата му Кремена са напът да

...
Продуцентът Магърдич Халваджиян и съпругата му Кремена са напът да
Коментари Харесай

Бомба! Банков аферист измами Халваджиян

Продуцентът Магърдич Халваджиян и брачната половинка му Кремена са напът да разтурят авансово подписана договорка за заведението в центъра на София „ Парк бар ” поради некоректното държание на притежателя на парцела Петър Цабалас – Пепи Гърка, написа Lupa.bg.

Преди 2 месеца Халваджиян подписа контракт за наем на обекта, помещаващ се на улица „ Шипка ”, като съгласно договора с Пепи Гърка продуцентът се задължава да му заплаща по 9 000 евро месечен наем. Идеята на Магърдич бе брачната половинка му Кремена да възроди славната кафетерия „ Парк бар ”, която изненадващо хлопна порти през есента на 2017 година

Буквално дни след подписването на контракта за наем обаче, притежателят на влиятелния парцел Пепи Гърка изпратил хамали с 2 буса, които изнесли безусловно целия инвентар – над 70 маси, близо 350 стола, че дори разглобили и солидния бар от орехово дърво в центъра на заведението. Оказало се, че Цабалас възнамерява да отвори ресторант в полите на Витоша и си прибрал интериора, въпреки той да бил разказан в контракта за наем.

„ Магърдич и жена му са гневни на Пепи Гърка и желаят да разтурят договорката за наем. Сега те би трябвало да влагат още над 50 000 лв. в обекта – нещо, което отхвърлят да създадат изрично ”, споделя за премеждията на Магърдич и Кремена Халваджиян непосредствен до фамилията.
Бизнесменът Петър Цабалас – Гърка закупи крими известност около аферата с откраднати 21 милиона лв. от трезора на гръцката „ Алфа банк ” на бул. „ Васил Левски ”. През есента на 2010 година гърците откриха, че касиерът в банката Петър Митевски е изнесъл със сакове 2,1 милиона лв., 9,3 милиона евро и 650 000 $. След като Митевски бе задържан, той разкри, че е предал парите на Петър Цабалас, който му заречен комисионна от 400 000 евро, в случай че му обезпечи 10 милиона евро за 3 месеца – кешът му трябвал за покупката на парцели.

Първоначално Петър Цабалас призна, че е взел парите, само че по-късно се отметна от думите си, когато случая отиде в Специализираната прокуратура.

Пепи Гърка отхвърли да е забъркан в аферата и стана очевидец по делото, само че е обществена загадка, че схемата бе измислена точно от него. Крупния банков грабеж обаче към този момент остава без последици за причинителите, защото Митевски избяга, до момента в който бе пуснат под домакински арест и към този момент от 3 години е в неопределеност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР