Продуцентът Харви Уайнстийн за малко е щял да премахне Питър

...
Продуцентът Харви Уайнстийн за малко е щял да премахне Питър
Коментари Харесай

Как Куентин Тарантино щеше да режисира Властелинът на пръстените

Продуцентът Харви Уайнстийн за малко е щял да отстрани Питър Джаксън от режисьорското място на поредицата „ Властелинът на пръстените “, заяви Screen Rant.

Уайнстийн е бил неудовлетворен от огромните разноски, които е коствала продукцията. Джаксън е вложил Щатски долар 12 млн. единствено за написването на сюжета и пазаруването на правата на книгата.

Уайнстийн не е желал да влага в три кино лентата и е упорствал поредицата да бъде събрана единствено в два. Дори е имало диалог, в който той заплашил Джаксън, че в случай че не извърши изискванията му, ще го размени с Куентин Тарантино. Постът е можело да бъде ангажиран и от режисьора на „ Влюбения Шекспир “ Джон Мадън.

В последна сметка Джаксън решил да откри друго място, където да направи кино лентата си. Той реализира договорка за три кино лентата с „ New Line Cinema”' и режисира самичък трилогията. В последна сметка трите кино лентата носят рекордни доходи на основателите си и печелят общо 15 награди „ Оскар “ Впоследствие Джаксън продължи поредицата с „ Хобит “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР