Продуцентът Харви Уайнстийн е заплашвал актрисата Салма Хайек с убийство.Това

...
Продуцентът Харви Уайнстийн е заплашвал актрисата Салма Хайек с убийство.Това
Коментари Харесай

Салма Хайек: Харви Уайнстийн ме заплаши с убийство

Продуцентът Харви Уайнстийн е заплашвал актрисата Салма Хайек с ликвидиране.Това съобщи самата тя в изявление за вестник " Ню Йорк таймс ".

 © Българска телеграфна агенция
Уайнстийн е отправил заканите към Хайек, откакто се е възпротивила на полови похищения от негова страна. Всичко това се е случило по време на фотосите на кино лентата " Фрида ", който след това завоюва 2 награди Оскар.

Салма Хайек назовава Уайнстийн " страшилище ".

" Години наред той беше моето страшилище ", написа в обявата си във в. " Ню Йорк таймс " родената в Мексико актриса, разказвайки за нежеланите полови задатъци и закани на Уайнстийн.

Хайек е измежду десетките дами, обвинили продуцента в полов тормоз или посягане. В обявата си актрисата признава, че се е решила да проговори, откакто и други пострадали са сторили същото.

Разказът на 51-годишната Салма Хайек е фокусиран върху събития от времето, когато се снима филмът " Фрида " (2002), в който тя извършва ролята на мексиканската художничка Фрида Кало.

Актрисата споделя, че тогава е имала наслаждение за следващ път да работи с " Мирамакс " - по това време благосъстоятелност на Уайнстийн, тъй като компанията е била " синоним за качество, професионализъм и експериментаторство във филмите ". През 90-те години на предишния век Салма Хайек постоянно се снима в продукции на " Мирамакс " и не крие, че дължи старта на кариерата си на продуцента.

Сътрудничеството обаче я слага в състояние, в което й се постанова да отблъсква половите щения на Харви Уайнстийн, както и да се сблъсква със заканите му.

" Той се появяваше на вратата ми когато и да е на денонощието, на всяко последващо място, във всеки идващ хотел ", написа тя.

Като един образец актрисата дава отхвърли си да получи орален секс от продуцента. " С всяко " не " се демонстрираше макиавелианският яд на Харви. Едва ли имаше дума, която той да ненавижда повече ", споделя Хайек.

Актрисата разкрива, че Уайнстийн я е заплашвал да спре продукцията на " Фрида ". На необикновен напън актрисата се е почувствала подложена, когато Уайнстийн е изискал тя да се снима в гола сцена с друга жена. За да приключи " Фрида " - филм, на който гледа като на плод на усилния си труд и обич (Хайек е и съпродуцент), тя приема да снима сцената.
Съгласието й води до нервозен срив. За въпросната сцена - първата и последна сходна в кариерата й, Салма Хайек написа:

" Не ме измъчваше толкоз, че би трябвало да бъда гола с друга жена, а това, че се случва по избор на Харви Уайнстийн ".

В обявата си актрисата споделя също, че по този начин и не се е осмелила да покаже на продуцента какъв смут изпитва от него.

" Докато не реализираме тъждество сред мъжете и дамите във всеки аспект от нашата промишленост, тя ще продължи да бъде плодородно място за хищници ", написа Салма Хайек.
В отговор на обявата на актрисата Холи Беърд, говорителката на Харви Уайнстийн, е направила изказване, в което се показва:

" Г-н Уайнстийн счита Салма Хайек за първокласна актриса и я е канил да взе участие в няколко кино лентата. Той не крие, че е бил доста горделив с нея, когато е получила номинация за " Оскар " за осъществяването й във " Фрида " и е траял да я поддържа професионално. Интерес към ролята тогава демонстрира и Дженифър Лопес, която по това време е по-голяма звезда, само че господин Уайнстийн засвидетелства поддръжката си за Салма ".

Според изказването продуцентът също така няма спомен да е притискал Хайек да взе участие в нежелана сцена, нито е участвал на снимането й.

" Сексуалните обвинявания, отправени от Салма, са неточни. И други очевидци на събитията имат друг спомен за тях ", се споделя още в изказването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР