Продуктовата мениджърка на Facebook, която тази есен разкри десетки хиляди

...
Продуктовата мениджърка на Facebook, която тази есен разкри десетки хиляди
Коментари Харесай

Разобличителката на Facebook написа книга за компанията

Продуктовата мениджърка на Фейсбук, която тази есен разкри десетки хиляди вътрешни документи и упрекна работодателя си, че е бил зает повече с парите, в сравнение с с сигурността на обществото, е написала книга.

Американското издателство Little, Brown and Company заяви през днешния ден, че е придобило планувани записки, „ предлагащи сериозно проучване на Фейсбук “, от Франсис Хаугън. Книгата към момента няма заглавие, нито дата за издаване, съобщи „ Асошиейтед Прес “.

„ По време на престоя си във Фейсбук осъзнах една опустошителна истина – съвсем никой отвън Фейсбук не знае какво се случва във Фейсбук. Те работят на мрачно “, сподели разобличителката на софтуерния колос в изказване. „ Надявам се, че тази книга ще ни покаже пътя “, добави тя.

В показания пред Сената през октомври Хаугън уточни, че компанията не е съумяла да направи промени в Instagram, даже откакто вътрешни изследвания са посочили явна щета за някои младежи, не е направено задоволително и за битката с речта на омразата и дезинформацията.

Главният изпълнителен шеф на Фейсбук, Марк Зукърбърг, оспори изказванията, като разяснява, че съставляват „ подправена визия “ за компанията, само че се съгласи с мнението на Хаугън, че държавното управление би трябвало да актуализира своите регулации за интернет.

Хаугън е специалист по данни с обучение по електротехника и компютърно инженерство от частния лицей „ Олин “ и магистърска степен по бизнес от Харвард. Тя има 15 години опит с софтуерни компании, в това число Гугъл и Yelp, преди да бъде назначена във Фейсбук през 2019 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР