Продуктите, които се считат за вредни, ако се използват правилно

...
Продуктите, които се считат за вредни, ако се използват правилно
Коментари Харесай

Вредните продукти могат да бъдат и полезни

Продуктите, които се смятат за нездравословни, в случай че се употребяват вярно и без противопоказания, могат да бъдат от изгода за тялото. Това сподели общопрактикуващият доктор Екатерина Серебренникова.

Според специалиста  кафето се смята за нездравословно , защото може да носи спомагателна тежест при сърдечно-съдови болести. Въпреки това, когато се употребява рационално, той повишава  концентрацията, оказва помощ на имунната система да се бори с вирусите и понижава риска от хронични болести като рак или диабет.

Кофеинът усъвършенства и паметта, креативното и асоциативното мислене, концентрацията на вниманието, форсира метаболитните процеси в организма, изясни лекарят. Напитката съдържа витамини В1 и В2, Е и РР и минерали като желязо, калций, магнезий, фосфор, калий, натрий.

Маслото също може да бъде потребно , отбелязва Серебренникова. Той е източник на витамин А, основна част от ежедневната диета на детето. Наситените мастни киселини вземат участие в терморегулацията на тялото, имат позитивен резултат върху действието на вътрешните органи. Консумацията им обаче не би трябвало да надвишава 10% от дневния калориен банкет.

В допълнение, специалистът поучава да се откажем от злоупотребата с млечни артикули, сирена и месо. Прекомерната консумация на последното води до струпване на непреработени субстанции в организма, което от своя страна предизвика поддържането на хронично редовно инфектиране в организма, добави експертът, предава dariknews.bg.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР