Продукти:За хлебчетата (20 бр.):450 г брашно5 г подобрител за хляб50

...
Продукти:За хлебчетата (20 бр.):450 г брашно5 г подобрител за хляб50
Коментари Харесай

Шоколадови хлебчета с карамелизирани круши и шоколадов сос

Продукти:
За хлебчетата (20 бр.):
450 г брашно5 г подобрител за хляб50 г брашно от 5 зърнени култури или пълнозърнесто брашно7 г суха мая20 г какао1 яйце със стайна температура40 г захар30 г безсолно масло + 30 г за намазване250 мл водапудра захарПрочетете още
За шоколадовия сос:
100 г млечен шоколад100 г пълномаслена течна сметана
За муса с маскарпоне:
250 г маскаропен80 г пудра захар1/2 шушулка ванилия
За карамелизираната круша:
1 круша Уилямс20 г безсолно масло20 г захар1/3 ч.ч. брендиНачин на подготвяне:
1. За хлебчетата пресейте брашното в огромна купа. Добавете и какаото, като го пресеете. Добавете и брашно от зърнени култури. Разбъркайте. В чаша смесете захарта, сухата квас и хладка вода. Разбъркайте и прибавете към сухата примес, като оформите кладенче в нея. В кладенчето прибавете още авансово разрушено яйце и щипка сол. С помощта на вилица смесете продуктие, по-късно омесете с ръце. Накрая прибавете маслотокъм тестото и го омесете. Извадете тестото върху плота и доомесете за малко. Оформете на гладка топка, поставете я в купа и покрийте с транспарантно фолио. Оставете тестото на топло да удвои размера си.

2. Извадете втасалото тесто и го омесете за малко върху набрашнен плот. Разделете го на порции от по 40 година Оформете дребни топчици и ги подредете в тава, постлана с хартия за печен, на задоволително разстояние една от друга. Поръсете с 1-2 капки зехтин всяка топчица и притиснете леко с върха на пръстите. Покрийте хлебчетата и ги оставете да втасат. Намажете бухналите хлебчета с разтопено масло и ги печете в авансово загрята фурна на 180 градуса 10-12 минути.

3. За шоколадовия сос загрейте сметаната съвсем до шупване. Залейте с нея нарязания млечен шоколад в купа. Разбъркайте до момента в който шоколадът се разтопи, а сместа стане гладка и лъскава.

4. За муса от маскарпоне смесете пудрата захар, маскарпонето и остърганата сърцевина на шушулката ванилия и разбъркайте до еднородност благодарение на шпатула.

5. Намажете изпечените хлебчета с разтопено масло още веднъж и ги оставете да починат 5-10 минути.

6. Нарежете крушата на кръгчета, като остраните дръжката и. Разтопете маслото в тиган и го изчакайте да покафенее. Подредете кръгчетата круша в него. След 2 минути поръсете захарта. Налейте брендито и изчакайте алкохола да се изпари, а крушата да омекне.

7. Разрежете хлебчетата на две, по хоризонтал, благодарение на нащърбен нож. Нанесете от муса с маскарпоне върху долната част на хлебчетата. Поставете кръгче круша и полейте обилно с шоколадов сос. Захлупете с капачето на хлебчето и поръсете с пудра захар.

Рецепта: 24kitchen, Лука Чиано
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР