Продукти:400 г ориз1 глава лук1 шепа сушени манатарки1.5 л горещ

...
Продукти:400 г ориз1 глава лук1 шепа сушени манатарки1.5 л горещ
Коментари Харесай

Ризото с печени на скара гъби

Продукти:

400 г ориз

1 глава лук

1 шепа сушени манатарки

1.5 л парещ пилешки бульон

150 мл бяло вино

25 г масло

2 цялостни шепи настърган пармезан

пресни билки - мащерка и други

4 цялостни шепи диви гъби - патешки крайник

кладница и други

сол и черен пипер

1 лимон

сок

Начин на подготвяне:

1. Накиснете сухите манатарки в малко парещ бульон за 10-15 минути.
2. Нарежете на ситно лука го запържете в зехтин на муден огън, за към 10 минути. Добавете ориза и усилете огъня. Непрекъснато бъркайте ориза до момента в който той се запържи. Добавете виното и бъркайте до момента в който то се поеме от ориза. Изцедете накиснатите гъби, като запазите течността. Прецедете я и я прибавете към ориза. Гъбите нарежете на ситно и ги прибавете и тях. Овкусете със сол.
3. Намалете огъня и започнете да добавяте топъл бульон лека-полека с черпак и бъркайте до момента в който той се поеме изцяло от ориза. Това ще отнеме към 30 минути. Опитвайте ориза - зърната би трябвало да са сварени, само че да се усеща твърдата им конструкция от вътрешната страна.
4. Щом оризът се свари, дръпнете тенджерата от огъня и пуснете бучка масло и шепа настърган пармезан. Разбъркайте и захлупете най-малко за 3 минути.
5. Изпечете разнообразни типове диви гъби, без печурки, на грил-тиган от двете страни. Прехвърлете ги в купичка. Нарежете на ситно пресните подправки и ги прибавете. Подправете със сол и пипер, сока на половин лимон и зехтин. Разбъркайте.

Рецепта:24kitchen
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР