Продуктът от ферментирало кашу има много повече живи пробиотици, отколкото

...
Продуктът от ферментирало кашу има много повече живи пробиотици, отколкото
Коментари Харесай

Delishu - bg деликатесът, който се продава вече в 15 държави на 3 континента

Продуктът от ферментирало кашу има доста повече живи пробиотици, в сравнение с в млечните артикули

- Какво съставлява деликатесът от кашу Delishu и за какво предпочитате да не бъде представян като „ ядково сирене “ или като „ заместващ артикул “?

– Delishu е първият по рода си у нас жив артикул въз основата на кашу с естествена ферментация. Направен е единствено от три съставки (сурово кашу, студено пресовано кокосово масло и лична растителна закваска), основан по наша авторска рецепта и технология и създаван в дребната ни фамилна фабрика до София към този момент над 5 години. Решихме да го определим като „ деликатес “, тъй като той е точно подобен – с помощта на рекордното количество живи потребни пробиотици той има присъщ и неповторим усет, а неналичието на лактоза, скотски артикули и глутен пък го прави подобаващ за всички. Признание за невероятния усет и качества са и двата златни медала от провелия се през август влиятелен международен конкурс Great Taste Awards в Англия.

– Как стартирахте производството му?

– Моята партньорка Мария е алергична към млечните артикули, а обожава сирене. Тъй като всички „ други възможности “ на пазара до тогава бяха по-скоро евтини, некачествени фалшификати, тя реши да сътвори своя лична, която да дава отговор на критериите ù за качество, усет и здравословни изгоди. След години на проучване на тайните на ферментациите в чужбина и у нас, през 2013 година тя сътвори това, което през днешния ден се споделя Delishu – първо за персонална приложимост, а след това и като артикул в здравословния ни ресторант, който тогава имахме. Хората безусловно се влюбиха в него и голямото търсене ни даде сили да се решим и на настрана произвеждане, като сега продаваме сполучливо Delishu в над 15 страни по целия свят, на 3 континента.

– Кои бяха най-големите провокации, през които минахте до момента?

– Песимизмът, с който се сблъсквахме на всяка крачка – от страна на търговците, които считат, че българинът желае да яде единствено евтина, нискокачествена храна и не желаеха да ни се доверят първоначално. В ХоРеКа бранша казусът е доста сериозен – там по традиция се употребяват най-нискокачествените артикули. Друг огромен „ проблем “ е, че потребителите са привикнали с константния усет на индустриалните храни, които дължат усета си на адитивите в тях, а не на естествените естествени процеси като зреенето. Отне ни много време и старания да успеем да споделяме това с нашите клиенти, това е един учебен развой, който продължава и до през днешния ден, само че сме горди, че оказваме помощ за повишение на културата на хранене измежду хората.

– Кои са главните консуматори на сходни артикули в България и по какъв начин се развива този пазар, откогато вие сте на него?

– Децата харесват Delishu, харесват го възрастните, харесват го ценителите на същинската, жива храна, вегетарианците/веганите, както и хората на КЕТО режим, спазващите религиозните пости. Но също по този начин и хора, които, без да са вегетарианци, просто желаят да разнообразят менюто си и да употребяват храни без взаимни отстъпки в качеството. Ръстът в интереса към сходни артикули се показва в това, че четири години след пазарния ни дебют сега се конкурираме с още 3 марката, които заимстваха концепцията ни. Това ни стимулира още повече да вкарваме нововъведения и да бъдем водачи, които задават вярната посока на развиване.

– Какви са изгодите за здравето от вашите артикули?

– В единствено една опаковка се съдържа същото количество живи пробиотици, колкото в 100 таблетки изкуствено основани, и доста повече, в сравнение с в млечните артикули. Те благоприятстват храносмилането и метаболизма, покачват имунитета и убиват патогенните организми в стомаха, подобрявайки усвоимостта на минералите и витамините, а положителните мазнини от кашуто и кокосовото масло спомагат за понижаване на неприятния холестерол и са храна за мозъка.

– Как планирате да развивате активността си?

– В момента работим за увеличение на индустриалния потенциал, а идната стъпка е увеличение на портфолиото от артикули със зрели деликатеси, ферментирали питиета и други пробиотични артикули на ядкова основа, които създаваме от година насам.

Интервюто е оповестено в новия брой на списание " Мениджър ", който към този момент е на пазара
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР