Продуктът е леко сладък на вкус и съдържа коктейл“ от

...
Продуктът е леко сладък на вкус и съдържа коктейл“ от
Коментари Харесай

Професор Мермерски създаде невиждано досега кисело мляко

Продуктът е леко сладостен на усет и съдържа „ коктейл “ от шест бактерии и пробиотик. Заквасването му ще става при 42 градуса.

Проф. Христо Мермерски е основал дружно със сина си доктор Йонко Мермерски напълно ново кисело мляко, което за разлика от познатото ни класическо мляко съдържа шест бактерии, плюс един пребиотик.

Идеята за основаването на млякото е от 10 години. „ Повечето създавани в този момент кисели млека съдържат единствено две бактерии – това са най-известната Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus thermophilus. За разлика от тях, йогуртът, както ще се назовава новото кисело мляко, има шест бактерии. Този „ коктейл “ от бактерии и пребиотик придава нови хранителни и лечебни свойства на киселото мляко, изясни проф. Мермерски пред „ Новинар “.

По думите му питателните и здравословни свойства на всичките шест бактерии са изследвани и потвърдени, а също така са доказани от СЗО, ФАО към Организация на обединените нации и Националния институт по опазване на здравето на Съединени американски щати.

Предвижда се продуктът да бъде в още три разновидността на основата на млякото. Единият са капсули, които могат да се употребяват и за заквасване на мляко в домашни условия, само че наложително при температура от 42 градуса. Другите два са айрян и кисело мляко с мед, което да е предопределено в огромна степен и за консумация от деца. Според проф. Мермерски усетът ще бъде като на елементарното кисело мляко, само че малко по-сладък, а бактериите ще остават витални за интервал от 20 дни и млякото ще резервира усета си.

“В понеделник новото мляко ще тръгне като всеобщо произвеждане ”, прецизира още проф. Мермерски.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР