Продоволствената несигурност се е влошила по света през 2023 г.,

...
Продоволствената несигурност се е влошила по света през 2023 г.,
Коментари Харесай

Около 282 милиона души са били изправени пред остър глад миналата година: Доклад на ООН

Продоволствената неустановеност се е влошила по света през 2023 година, като към 282 милиона души страдат от изострен апетит заради спорове, изключително в Газа и Судан, съгласно Агенции на Организация на обединените нации и групи за развиване.

Екстремните метеорологични феномени и икономическите разтърсвания прибавиха към броя на хората, изправени пред остра продоволствена неустановеност, който набъбна с 24 милиона души спрямо 2022 година, съгласно световен отчет за питателните рецесии от Информационната мрежа за хранителна сигурност (FSIN), оповестен в сряда.

Докладът, който назова световната вероятност „ мрачна “ за тази година, е направен за интернационален съюз, сплотяващ организации на Организация на обединените нации, Европейския съюз и държавни и неправителствени органи.

2023 година беше петата поредна година с възходящ брой хора, страдащи от остра продоволствена неустановеност – избрана като когато популацията е изправено пред отнемане от храна, което заплашва живота или поминъка, без значение от аргументите или продължителността на вр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР