Продоволствена криза няма да имаТова заяви пред Пламен Абровски, председател

...
Продоволствена криза няма да имаТова заяви пред Пламен Абровски, председател
Коментари Харесай

Пламен Абровски: Продоволствена криза у нас няма да има

Продоволствена рецесия няма да има

Това съобщи пред Пламен Абровски, ръководител на Комисията по земеделие в Народното събрание. По думите му до момента в който стоят зелените коридори, които сътвори Европейската комисия през 2020 година в България дефицит на храна няма да се случи.

Според Абровски при започване на Covid рецесията, когато всичко бе блокирано, сме били в доста по-опасна обстановка, в сравнение с сме сега.

Изкупуването на зърно още не е почнало, посочи Пламен Абровски.

„ Имаме потребност от подобен стратегически запас от зърно. Много от дълго време започнаха процесите с дефицита на храна на равнище планета. Ние сме късметлии, че живеем в най-богатия континент, където имаме даже остатъци. Ако вземете една Африка, там има страховит апетит. “

При спиране на доставките на зърно от Украйна, могат да започват миграционни процеси, които ще усилят натиска към Франция, Испания, Италия, добави той.

„ Да купуваш за една година напред е малко допълнително, само че подобен запас, подобен буфер – сериозен, би бил добър, тъй като сега зърното по нищо не се разграничава от конвертируема валута. Държави като Египет сега разменят товар зърно против товар тор. “

Абровски уточни Стратегическия проект за земеделието като един от пунктовете от съдружното съглашение, който към този момент се осъществя.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР