Продавачите на вентилатори от южния испански град Севиля се радват

...
Продавачите на вентилатори от южния испански град Севиля се радват
Коментари Харесай

Жеги тормозят Испания

Продавачите на вентилатори от южния испански град Севиля се радват на огромен оборот през днешния ден, защото Испания е обхваната от най-горещата вълна преди летния сезон от най-малко 20 години насам , заяви Ройтерс.

Кочияшите на файтони мокрят конете, които возят туристите из историческите забележителности на Севиля, в опит да ги облекчат от жегата.

Температурите в събота доближиха 40 градуса по Целзий в долината на река Гуадалкивир в Севиля и близкия град Кордоба, заяви националната метеорологична работа AEMET. Температурите могат да се покачат до 42 градуса в долината Гуадиана в Естремадура и други елементи на южната част на страната по-късно, оповестиха синоптиците.

В неделя горещата вълна може да се засил и, защото се чакат температури до 43 градуса по Целзий в някои елементи на Южна Испания.

Облак от парещ въздух от Северна Африка докара до повишение на температурите, изясняват експертите. Според синоптиците от AEMET, горещата вълна може да продължи в по-голямата част на Испания до 15 юни, шест дни преди публично лятото да стартира на 21 юни.

Синоптиците предвиждат мощни ветрове и стихии в някои елементи на Испания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР