Продавачите и гимназиалните учители по чужди езици са най-търсените кадри

...
Продавачите и гимназиалните учители по чужди езици са най-търсените кадри
Коментари Харесай

Глад за продавачи и учители по езици във Варна

Продавачите и гимназиалните учители по непознати езици са най-търсените фрагменти на пазара на труда тази есен, заяви шефът на Регионалната работа по заетостта Божидар Михайлов.

Според него през октомври при 3% равнище на безработицата във Варна и 4,4% – в региона, компании са оповестили 120 свободни места за продавач-консултанти, а учебните заведения са търсели 98 за преподаватели.

Заради започващите огромни поправки по градската инфраструктура е имало и над 50 предложения за строители. По традиция целогодишно се търси личен състав за хотели и заведения за хранене, посочи Михайлов.

Той предвижда, че преди старта на идващия летен сезон във Варна ще има растеж на искащите да се възползват от програмата за териториална подвижност, по която безработни получават до 200 лева месечно, в случай че бъдат наети на повече от 50 км от вкъщи си.

Засега във Варненско липсват такива претенденти. За сметка на това над 1000 души са показали интерес към оповестените за цялата страна 1100 вакантни позиции за берачки на ягоди, малини и къпини в Испания и Португалия и за автобусни водачи в Малта. Тази есен много поданици на района са отпътували на гурбет и във Франция, с цел да берат грозде, уточни Михайлов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР