Продължително и системно опитваме да се борим с приватизацията. Смятаме

...
Продължително и системно опитваме да се борим с приватизацията. Смятаме
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Полагаме максимални сили да върнем доверието към съдебната система


Продължително и редовно опитваме да се борим с приватизацията. Смятаме да продължим борбата. Корупцията не е единствено в този момент по високите постове на страна, тя си има история.Това е един от най-сложните въпроси. Основните активи се разпродадоха до 2000-2001 година.Това сподели във връзка приватизацията ръководителят на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов.

"Познавам доста приватизационни покупко-продажби. Прокуратурата прави опит да проверява, различен е въпросът за какво не се е стигнало до края. Ние отговаряме за политическата воля и да дадем време за проверяващите органи да преглеждат всички приватизационните покупко-продажби. Полагаме оптимални сили да върнем доверието към правосъдната система ", напомни Кирилов.

"Не е належащо по време на следствие всички данни да се изнасят, според конституцията не можем да питаме за съответни закононарушения ", добави предсдателят на правната комисия в Народното събрание.

"Трудно се потвърждават закононарушения от преди 28-30 години, само че макар преходното време има опити за заличаване на доказателства. Дори и да се унищожи един списък, то остават следи в други архиви. Никой не ни стопира да обсъждаме която и да е приватизационна покупко-продажби. Но да се приказва с доказателства ", съобщи още той.

"Възмущавам се от изказването на депутата от Българска социалистическа партия Иво Христов. Крайно възмутително е неговото изказване, че съветската войска избавила евреите ", приключи Данаил Кирилов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР