Продължителният снеговалеж в Австрийските и Швейцарските Алпи увеличи значително опасността

...
Продължителният снеговалеж в Австрийските и Швейцарските Алпи увеличи значително опасността
Коментари Харесай

Обявиха най-високо предупреждение за опасност от лавини в Алпите

Продължителният снеговалеж в Австрийските и Швейцарските Алпи усили доста заплахата от лавини, оповестява немският народен всекидневник Die Frankurter Allgemeine Zeitung, представени от Фокус.
От Швейцарската метеорологична работа оповестиха, че в редица елементи на планината е оповестена най-висока степен на предизвестие за заплаха от лавини.
Ситуацията е съпоставима само с тази от зимата на 1999 година, съобщи представител на службата. Очаква се в понеделник в западната част на Австрия също да бъде издадено най-високо предизвестие, откакто синоптиците предвидиха, че изобилните снеговалежи ще натрупат забележителна завивка.
Редица пътища в страната са затворени, а някои обитаеми места – недостъпни.
Такава е обстановката в региона на Цермат. Курортът, ситуиран в подножието на връх Матерхорн е на практика откъснат от външния свят към този момент цяла седмица. Затворени са пътищата до него, спря и железопътният трафик. Невъзможно е да бъдат изпълнявани и полетите на хеликоптерите.
Местното туристическо бюро обаче увери, че се поставят грижи за положителното въодушевление на гостите на курорта. Уточнява се, че към сегашния миг в Цермат има към девет хиляди туристи. Все още не е ясно по кое време обстановката ще се възстановява. В началото на януари Цермат към този момент бе блокиран от снеговалежи и заплаха от лавини, напомнят от редакцията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР