Продължителна ракетна атака и силни звуци от експлозии – това

...
Продължителна ракетна атака и силни звуци от експлозии – това
Коментари Харесай

Българи в Одеса за страшната нощ: Имаше продължителна ракетна атака и силни звуци от експлозии

" Продължителна ракетна офанзива и мощни звуци от детонации – това преживяхме в най-ранните часове на 25 септември ", споделиха живеещи в Одеса българи.

Сирените в Одеса бяха включени няколко минути преди среднощ - в 23.54 ч. Ракетната офанзива продължи до 01.16 часа.

" Живея в Пересипския регион на Одеса, един от най-големите жилищни масиви на града. Експлозиите бяха доста мощни. Вратите и прозорците се тресяха. Съпругът ми е в командировка, у дома сме сами с малолетната ни щерка. Събудих детето и постлах на пода в коридора, там се укривахме. Изпитах следващия боязън за живота ни. Чуваше се по какъв начин взривяват ракети и дронове в небето. Много се опасявах да не паднат парчета над блока ни. Бог да ни пази ", с болежка и боязън в гласа описа българката Наталия Шкарупа.

Семейството на Людмила и Сергей Вичеви описаха, че са претърпели поредна страшна нощ. " Звуци на летящи дронове, взривяване на ракети във въздуха се чуваше. Голям боязън изпитахме. Семейството ни се укриваше в банята, там е по-безопасно, защото живеем на горните етажи и няма по какъв начин да слизаме. "

Валентина Николаева добави, че офанзивата и гърмежите са били мощни и продължителни. " Повече от половин час се чуваха мощни детонации. Укривах се в коридора, при мен това е най-безопасното място ", добави българката.

Губернаторът на Одеска област Олег Кипер заяви на формалната си страница в " Телеграм " за следствията от нощната офанзива. " Руският агресор нападна с дронове и два вида ракети Одеса и Одеска област. За страдание има улучване в пристанищната инфраструктура на Одеса. В нежилищна постройка в града избухна пожар, който навреме беше премахнат ", осведоми локалният губернатор.

По негова информация е потърпевша жена от взривна вълна. В момента потърпевшата е получила нужната здравна помощ в локална болница, оповестява се още в информацията на ръководителя на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР