Продължилото два дни пътуване по земя се е осъществило със

...
Продължилото два дни пътуване по земя се е осъществило със
Коментари Харесай

Още един български лъв приютен в Холандия

Продължилото два дни пътешестване по земя се е осъществило със профилиран превоз за диви животни на организацията. Това заяви Явор Гечев, началник отдел Комуникации за България на Фондация "Четири лапи ".

В Холандия за Асен ще бъдат полагани профилирани грижи заради нестабилното му здравословно положение, разясни Гечев.

От Фондацията напомнят, че Асен е роден през 2014 година в зоопарка в Разград. През 2016 година е сменен за лама с хасковския зоопарк. Само половин година по-късно обаче от там го връщат поради влошеното му здравословно положение.

Поради липса на място за Асен в разградския зоопарк, след връщането му той е отглеждан в тясно вътрешно помещение до 2017 година, когато е изместен от "Четири лапи " в Зоологическа градина - София за цялостни проучвания и следващо лекуване.

Прегледът на Асен със скенер тогава сподели покълване сред вратните прешлени, което е причина за нестабилната му походка. Също по този начин, беше установена недоразвитост на мускулите.

След четиримесечно медикаментозно лекуване и подобаваща диета, положението на Асен към този момент е устойчиво и качеството му на живот е доста усъвършенствано.

Във Фелида, Асен ще се причисли към Масуд и Терез , лъвчетата, избавени от доброволци и организациите "Дивите животни " и "Четири лапи ", също от зоопарка в Разград.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР