Продължение на Обзор 2023, чиято първа, втора и трета части

...
Продължение на Обзор 2023, чиято първа, втора и трета части
Коментари Харесай

Обзор 2023. Част IV

Продължение на Обзор 2023, чиято първа, втора и трета елементи можете да прочетете ТУК ↓  

ТУК ↓  

И ТУК ↓  

...

Стигнахме до…

Октомври 

И този месец го започнахме с това, с което завършихме и предния, тъй като тематиката с „ съветската “ черква си беше все по този начин настояща и на единия, и на другия лагер им присветкаха бушоните. 

До какво води дългогодишното подменяне на историята с митология, писана по мазетата на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), ли? 

До това:

Ако те плюят – „ друга позиция “, в случай че по тях плюят – „ език на омразата “. 

Ако не разрешат на каналите на обичаните им съветски пропагандисти да леят отровни неистини, с цел да си оправдават убийството на деца, реват, че им лишават „ свободата на словото “, в случай че им кажеш нещо, което не им харесва, мечтаят да те пратят в „ Белене “. 

Казват, че им било значимо да има „ и другата позиция “, когато тяхната не е задоволително публикувана. Добре. Обаче в същото време те самите се осведомят за света единствено от уеб страниците и от профилите на сектантските си лидери-копейки, целувачи на Митрофанския… самовар, една естествена медия не са прочели, викат: лъжат ни подправените медии; целият им мироглед е редуциран до това какво им кажат по копейските уеб сайтове и по страниците им във Facebook. 

Викат: „ за кво ми е да ги чета другите? “ Е… нали ТИ сподели, че трябвало и другата позиция?

Реват за „ независимост на словото “, а в същото време мечтаят да пристигна кремълска тирания и плачат за времето на бай Тошо, когато пращаха да копаеш метрото за политически анекдот. 

...

И тогава стартира още една война. Терористите от Хамас нападнаха цивилни в Израел. Жени, деца, мъже, старци, всички. 

В България пък…

Палестина трябвало да е руска… Няма подбив, ето:

Междувременно пък, две дами – израелка и палестинка в Америка – демонстрираха на света какво е да си добър комшия и по какъв начин политика и набожен фанатизъм нямат място сред елементарните хора. 

...

И напряко няма да повярвате кой отново сезира Конституционен съд поради нарушавания интерес на „ братушките “…

В края на октомври ние връщахме часовниците с час обратно, а един приятел се опита – за следващ път – да ги върне с 50 години обратно.

А след това пък напълно пресоли манджата и разбрахме за какво му е било значимо да не му пипат службите; и за какво по този начин скачаше против промените там и ги наричаше „ чистки “. 

Някой апропо съмнява ли се, че назначеният от Решетников е предиздвикал службите да изфабрикуват „ отчет “, че сякаш можело да се „ пипат “ машините за гласоподаване?

Какво стана след това? Махнаха машинния избор. А какво стана ПОСЛЕ? Рекорден брой невалидни и манипулирани ХАРТИЕНИ бюлетини. Хартиени… дето били най-сигурни, щото машини – имало едно неприятно такова предусещане, че можело да ги „ пипат “. После се изясни в детайли, че не може, само че мачът беше свирен, а и хората, които желаеха да повярват, и до ден сегашен имат вяра. Също и не вдяват техническите пояснения за какво машините не могат да се манипулират по метода, по който се пробваха да им кажат, че можело. 

...

Яд ме е, че даже не се стараят да измислят нещо умно; а и самите те не са изключително умни. Умно да те излъжат умни хора е едно, надиграли са те… 

… само че по най-елементарен и тъп метод да те излъжат тъпи хора… 



Активното мероприятие беше не „ съшито с бели конци “, а напряко залепено с дъвка и плюнка.

Честит Хелоуин…

...

Ноември  

Ноември стартира с малко понамирисване на развъртян соц. 

Някои хора към момента не могат да проумеят ето това:

Как беше… Имам правила, в случай че не ви харесват – имам и други.

Накрая даже Българска социалистическа партия и Възраждане се разграничиха от нея. 

Защо ли? Ами тъй като изясни напоително в утринния блок какво е говн… както и да е – върнете се отново на това

...

Имахме и нещо като същински митинг и протест, само че беше във връзка футбол, а не живот, цени, здраве и достолепие на родината. Шефовете на БФС минаха всевъзможни граници. 

Естествено, политиците незабавно го използваха за политически дивиденти и се пробваха да очернят новоизбрания кмет. 

Полицаите биха, а „ политиците “ споделиха, че вътрешният министър е чист, само че спортният трябвало да подаде оставка… (?!) И тогава ни стана ясно кой министър чий е. 

А най-смешното беше, че БАШ на същата дата, на която 30 години преди този момент ги величаехме като герои, част от същите „ герои “ се наср… откриха посред неприятна обстановка. 

...

Декември 

Искам да открия декемврийския край на този годишен преглед с това, че неграмотността е опасност за националната сигурност, а обяснението ЗАЩО ще последва малко по-надолу. 

И някак си… не сме сюрпризирани. Неприятно ни е, само че не сме сюрпризирани.

Програмата за интернационално оценяване на учениците (PISA) вся следващата доза суматоха у някои нашенци, че международният скрит план на западняците, Сорос и рептилите е сменил тактиката и тоя път ни цака с подправени проби, с цел да ни изкара децата глупави. Иначе те, както знаем, са гениичета; четат книжки, учат, не пият, не пушат, примерни са, отличници. Ама тия ги цакат с четене и математика. Вместо да ги питат за значимите неща, като творчеството на Фики, с кво най върви водката, какви екстеншъни са съвременни, такива работи. 

...

А в този момент ще би трябвало да си отговорим и на въпроса за какво неграмотността е опасност за националната сигурност.

34 години след (уж) рухването на комунистическия терористичен режим у нас, натрапен с окупация и гибел на едро от ссср, ние към момента не можем да махнем „ паметниците “ на руската войска и се крием зад някакви тъпи приказки за разяждане, наслойка, пукнатини, ще го местим, ще го слагаме в музей, не знам какво още…

Вместо да го свалим с екскаватор, натрошим на дребни части и изхвърлим на бунището или на дъното на морето. Или на дъното на Дунав – нейде край Белене. Но не – би трябвало с „ тарикатлъци “ да минем: разяждане, пукнатини, нелепости, извинения, номера. 

Потриваме гузно ръце и се мъчим да излъжем „ другите “, другия тим, че да го махнем, но не демонстративно, както си му е редът, а някак изшмулено, извинително, по терлици, тайничко, да не стане нещо. 

Позорна работа. 

34 години след рухването на терористичния режим. Ние не можем да се отървем от гнусните окупаторски тотеми на позора на окупацията и робството.

Да, декември мина под знака на размочването на София и – да се надяваме – България и българите. 

А, нека, мà едва ли. 

...

Ние желаеме монумент на български герои. На Левски, на Ботев, на Раковски, на опълченците, на великите ни царе… изберете си – историята ни е богата, герои и достижения – доста. 

Нито един от тези герои обаче няма монумент, който да е даже почти толкоз огромен, колкото руските.

...

Искаше да ускори въздействието си върху някогашните спътници, искаше да понижи територията на въздействие на НАТО, искаше да заграби още от територията на Украйна и да я прибави в листата с подчинени и поробени, искаше да завоюва уважението на Запада, искаше да се прави на хибрид сред Петър I и Сталин, искаше… доста неща искаше.

...

Тук има къс лист с 19 монументи и храмове, започващ с Мемориал на Първи пехотен софийски и Шести пехотен търновски полк в София, Паметник-портал на 7-ми пехотен преславски полк в Шумен, Паметник на Ботев във Враца – все разрушени от съветските марионетки, чийто наследници през днешния ден плачат за паметниците. Или най-малко за един от тях. За другите им е през… погледа. 

 

...

След като му привършиха войничетата за еднократна приложимост, оня се обърна към съветските дами с заръка да почнат да му раждат по седем-осем към този момент. Един като се гътне – различен да го смени. 

Но също по този начин се оказа, че и за яйца са го закъсали, та…

Смеете се вие, но аз чакам такова заглавие от сериозен вид, нещо откъм ТАСС примерно или някой български прислужник. 

...

През годината имахме и едно друго „ събитие “, което в този преглед го подминах, само че взех решение, че на финала, в най-силната му част, ще си откри мястото. Помните, че през годината имаше доста убийства на дами, натъпкана в багажник, едно момиче беше рязано с макетно ножче, много принуждение над дами. А и 2023 година стартира с един някогашен кадър на Министерство на вътрешните работи, който преби украинка и я изхвърли гола на стълбите – това напълно при започване на годината, която си продължи с още по-ужасни закононарушения по отношение на дами. 

В същата година имахме и една Веждичка, която се изцепи в Народното събрание (незнаейки, че микрофоните още работят), наричайки някои от жертвите ку*ви. Депутат, някогашен министър, „ хайлайф “…

Изгониха го и от Народното събрание, и от партията, само че държанието му иде да покаже какво е отношението на хората – от най-високи до най-ниски стъпала на обществената подчиненост. Отношението към 1.) дамите и 2.) жертвите на принуждение. 

Хората започнаха всеобщо да си го пазят Веждичката, до момента в който по едно и също време с това обиждаха жертвите на принуждение през годината. Дори момичето, рязано с макетно ножче – помните – изкараха лъжкиня и… оная дума с к.

Но и всичко това си пасва идеално в „ пъзела “ – неграмотността, роболепието пред „ господарите “, мошеничеството на дребно, тарикатлъка като на Руди Гела и измените като на Зеления чорап и копейката… 

Всичко това се напасва идеално в картинката и дава отговори на въпроса за какво сме където сме. И не, не е международният скрит план. 

...

И… не знам по какъв начин да завърша този преглед. Няма да го приключвам оптимистично, тъй като нямам причина да го върша. Няма да ви поисквам някакви ужасно положителни неща, тъй като предходната и по-миналата година, като го правехме това с пожеланията, та… цъфнахме и вързахме. 

Ако желаете да е по-добре, работете по въпроса, в случай че си ви харесва и по този начин – карайте си го както досега. От вас си зависи, животът си е ваш, бъдещето на децата ви също от вас зависи, както желаете, в случай че желаете ненавист, мразете, в случай че желаете обич, обичайте, в случай че желаете копейки, знаете какво да вършиме, в случай че желаете народна власт – също знаете какво да вършиме. 

ЧНГ!
_________________
 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР