Продължен е мандатът на Владо Бучковски като специален представител на

...
Продължен е мандатът на Владо Бучковски като специален представител на
Коментари Харесай

Владо Бучковски е новият стар преговарящ с България

Продължен е мандатът на Владо Бучковски като специфичен представител на македонското държавно управление за България. Това разкри в. " Нова Македония ".

Мандатът на проф. Владо Бучковски изтичаше през днешния ден на 1 декември. Решението за продължаването на пълномощията му е взето на държавно съвещание.

Владо Бучковски е някогашен македонски министър председател . За специфичен делегат на държавното управление в Скопие за България тъкмо преди една година - 1 декември 2020 година Задачата му е да контракти с България единодушие по разногласията за езика и общата история, тъй че да върху началото на договарянията за присъединение на Северна Македония към Европейския съюз.
 Екатерина Захариева връчи проект за деяние на Бучковски
Екатерина Захариева връчи проект за деяние на Бучковски

Планът би трябвало да бъде подписан на взаимната междуправителствена комисия

Университетският професор и някогашен ръководител на СДСМ счита, че районен съд Македония няма друга опция с изключение на участието в Европейски Съюз .

Владо Бучковски беше министър на защитата в ширококоалиционния кабинет на премиера Любчо Георгиевски от 13 май до 26 ноември 2001. От 1 ноември 2002 до декември 2004 година Бучковски още веднъж влиза в държавното управление като министър на защитата. Той бе министър-председател на РСМ от 15 декември 2004 година до 26 август 2006 година Той е правист по обучение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР