Продължавайки усилията си за задълбочаване на международното сътрудничество и насърчаване

...
Продължавайки усилията си за задълбочаване на международното сътрудничество и насърчаване
Коментари Харесай

Шефът на НАСА идва на посещение в Румъния и България

Продължавайки напъните си за задълбочаване на интернационалното съдействие и поощряване на мирното потребление на Космоса, шефът на НАСА Бил Нелсън идва на посещаване в Румъния и България. И двете страни са подписали Споразумението " Артемида ", дефиниращо съществени правила за спокойно проучване на Kосмоса, оповестиха от американското посолство у нас. Нелсън ще се срещне с висши публични лица от двете страни, в това число Марчел Чолаку, министър-председател на Румъния, и Румен Радев, президент на България.

Нелсън ще се срещне и с доктор Росен Карадимов, министър на нововъведенията и растежа, и ще посети единствения производител на спътници в страната, който създава продукция за разнообразни компании в международен мащаб.

По време на пътуванията си до двете страни Нелсън ще разиска смисъла на интернационалните партньорства и съдействие в Kосмоса, в това число трансатлантическите връзки с НАСА. Нелсън също ще се срещне със студенти, с цел да подчертае изгодите от образованието по просвета, технологии, инженерство и математика и ролята на младежите като представители на поколението „ Артемида “. НАСА употребява това определение, с цел да обрисува идващото потомство откриватели на Космоса, написа БГНЕС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР