Продължават заплахите към служители на Българската агенция по безопасност на

...
Продължават заплахите към служители на Българската агенция по безопасност на
Коментари Харесай

Продължават заплахите заради одита на ГКПП "Капитан Андреево"

Продължават закани те към чиновници на Българската организация по сигурност на храните поради инспекциите на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

" Трима инспектори не пристигнаха на робата в тези 4 дни на одита. Пуснаха си болнични вечерта преди одита. Имаме сигнали, че те и фамилиите им са били заплашвани да си пуснат болнични, с цел да не дойдат на работа ", заяви зам.-министърът на земеделието Иван Христанов на конференция в Българска телеграфна агенция, заяви тв " България он Ер ".

По думите му двама народни представители и 3-ма държавни служители са били заплашвани преди този момент, а на двама били препоръчани подкупи.

Той посочи, че лабораторията е записала повече проучвания, в сравнение с може да извърши физически. Данните ще бъдат предоставени на прокуратурата.

" Въпросът е дали в действителност са били осъществявани проби или са осъществени при неспазване на протокола ", добави Христанов.

От четвъртък, 7 юли, европейски инспектори ревизират по какъв начин българската страна се оправя с фитосанитарния надзор на границата. Проверката е приключила вечерта в петък.

В края на тази седмица е сезиран ГДБОП с данни от инспекцията. Финалният одит още не е подготвен. Шефът на БАБХ проф. Христо Даскалов очерта някои от нарушавания та. 

От 9 години Отделът по вътрешен одит към БАБХ не е проверявал граничния пункт, добави още Христанов.

 Снимка: стоп кадър

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР