Продължават усилията ни да осигурим достъп по суша до всички

...
Продължават усилията ни да осигурим достъп по суша до всички
Коментари Харесай

Военни се опитват да осигурят достъп до всички населени места в Карловско

Продължават напъните ни да осигурим достъп по суша до всички обитаеми места, наранени от огромните наводнения в община Карлово. Това сподели пред публицисти началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, който дружно с командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и командира на 61-ва бригада бригаден военачалник Деян Дешков втори ден е на място, с цел да взе участие в координацията на дейностите.

70 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада работят през днешния ден в засегнатите региони. Вече е подложен мост сред селата Московец и Богдан. Военнослужещи от 91-и инженерен батальон за обща поддръжка от състава на 55-и инженерен полк - Белене инспектират сектор в региона на село Слатина, с цел да открият опцията и нуждата от слагане на краткотраен мост.

Военнослужещи от 61-ва механизирана бригада работят за възобновяване на пътната връзка сред селата Богдан и Каравелово и доставят храна и вода в бедстващите региони.

Участието на български военнослужещи в превъзмогването на вредите от бедствието стартира още през вчерашния ден, когато на място бяха изпратени 100 военнослужещи от състава на Сухопътните войски.

29 индивида бяха избавени и евакуирани с боен хеликоптер „ Кугар “ на Военновъздушните сили за времето от 14.00 до 19.44 ч. на 2 септември. Два пъти по въздух е осъществено доставяне с храна, вода и лекарства на хората в откъснатите региони.
`Военни `Военни `Военни

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР