Продължават ударите в Газа. Сутринта над територията се вижда пушек,

...
Продължават ударите в Газа. Сутринта над територията се вижда пушек,
Коментари Харесай

Продължават ударите в Газа

Продължават ударите в Газа. Сутринта над територията се вижда дим, оповестяват международните медии. Инфраструктурата тук-там е развалена и няма ток.

Целият регион остава под цялостна обсада. Още от през вчерашния ден са спрени всички доставки на храна, вода и горива.

Високопоставен представител на „ Хамас ” сподели, че групировката е подготвена да води договаряния за преустановяване на огъня. Причина за това е фактът, че след събота “целите са реализирани ”.

Последва ултиматум, че ще стартират да екзекутират заложници, в случай че ответният огън не бъде преустановен.

Израел на отстъпва
На собствен ред израелският министър председател Бенямин Нетаняху се закани, че войната занапред стартира. Той сподели, че страната му ще приложи голяма мощ.
„ Зверствата на „ Хамас ” тези дни са невиждани от времето на зверствата на „ Ислямска страна ”. Вързани деца, екзекутирани дружно със фамилиите си. Млади мъже и дами, убити в гърба, жестоки убийства. Други ужаси, които няма да разказвам тук. Винаги сме знаели кои са „ Хамас ”. Сега целият свят знае – „ Хамас ” е ИДИЛ и ние ще се оправим с тях, както просветеният свят победи ИДИЛ. Този зложелател искаше война и ще я получи ”, сподели Нетаняху
Светът не е безразличен

Лидерите на Съединените американски щати, Германия, Франция, Англия и Италия излязоха с обща позиция.

Джо Байдън, Еманюел Макрон, Олаф Шолц, Джорджа Мелони и Риши Сунак остро осъдиха нападението против Израел и упрекнаха за това групировката „ Хамас ”.

Петимата показаха твърда и единна поддръжка за Израел. Те поеха ангажират за основаването на условия за мир в Близкия изток. В позицията се споделя още, че би трябвало да бъде избегнато разрастването на рецесията и да бъде предпазено цивилното население.

Американският президент Джо Байдън сподели, че най-малко 11 американски жители са били измежду жертвите в Израел. Вашингтон счита, че е евентуално американски жители също да са измежду тези, които са държани като заложници.

По-късно представителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби добави, че тази информация не доказана.

Подземни канали

Подземни канали разрешават на „ Хамас “ да проникне в Израел.Анализатори си задават въпроса по какъв начин разузнаването на Израел (Мосад) не съумя да предотврати изненадващото навлизане на бойци в Израел и да нанесе провали, които мнозина назовават израелския 11 септември.

Отговорът частично дава Telegram канала „ Не Zли русского медvедя “. Ето какво оповестява той:

Ако някой не знае, през годините „ Хамас “ изкопа в линията Газа километри подземни бетонни бункери с дълбочина 20 метра, свързани с тунели с голям брой изходи към жилищни региони.Тези подземни комплекси доста припомнят на убежищата, които бойците на виетнамската национална войска построиха в джунглата, с единствената разлика, че в Газа укрепленията са направени по-качествено, употребявайки стоманобетонни структури.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР