Продължават споровете около сградата на Партийния дом в Пловдив. Идеята

...
Продължават споровете около сградата на Партийния дом в Пловдив. Идеята
Коментари Харесай

В Пловдив обмислят да съборят сградата на бившия Партиен дом

Продължават разногласията към постройката на Партийния дом в Пловдив. Идеята е на мястото на внушителната 12-етажна постройка да бъде издигната опера.

Общинските съветници дадоха зелена светлина на плана, само че единствено при изискване, че първо се построи нова постройка, в която да се настанят чиновниците на общинската и държавна администрация от някогашния Партиен дом.

От Камарата на архитектите в Пловдив са против събарянето на Партийния дом, осведомят още от Bulgaria on air. Според тях площта е дребна, липсват места за паркиране и при възможен нов градеж ще излязат археологически находки.

Сградата, която се намира в центъра на града, скоро може да остане в историята и да бъде съборена, в случай че се реши на нейно място да бъде издигната опера.

Дори решение за срутване на постройката да бъде взето, процесът по пренасяне на администрацията ще отнеме години, считат от Община Пловдив.

Пловдивчани имат свое мнение по тематиката. През 2019 година Пловдив ще поеме семейството на Европейска столица на културата, а операта към момента няма да има собствен личен дом.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР