Продължават спасителните операции след катастрофата на влак IC62 край гръцкия

...
Продължават спасителните операции след катастрофата на влак IC62 край гръцкия
Коментари Харесай

Увеличава се броят на загиналите в ЖП катастрофата в Гърция

Продължават избавителните интервенции след злополуката на трен IC62 край гръцкия град Лариса, който, движещ се по същия коловоз, написа " Катимерини "

Потвърдена е гибелта на 43 души , извадени до момента от останките на пътническия трен, съгласно полицията в Лариса. В същото време в Многопрофилната болница продължава идентификацията на телата от околните им с взимане на ДНК. Те, както и родственици на ранените, са настанени в хотели, обезпечени от страната.

Приятели и родственици към момента търсят изчезнали и вършат всичко допустимо, с цел да ги открият, в това число със известия в обществените мрежи.

От общо настанените в болница 72-ма пасажери, петнадесет бяха изписани през вчерашния ден, до момента в който 57 пасажери остават за лекуване в двете лечебни заведения на Лариса (университетска и обща).

Шестима от ранените, всички младежи на възраст 21-26 години, са настанени в интензивното поделение . Според гръцката държавна телевизия ERT млад мъж с мозъчна контузия и две девойки с тежки изгаряния се борят за живота си.

Началникът на гара Лариса, против който са повдигнати тежки обвинявания, през днешния ден ще бъде изправен пред прокурор и следовател, откакто към този момент призна съдбовната си неточност. Също по този начин на мястото на нещастието ще бъдат осъществени експертизи от криминалисти от Лариса.

Според информациите.Арестуваният освен е признал, че е пуснал съдбовния трен на неверния коловоз, само че и е добавил, че е осъзнал грешката си едвам откакто е бил известен за трагичния случай.

Премиерът Кириакос Мицотакис , откакто посети мястото на нещастието, даде обещание в изказване, че ще бъде потърсена отговор, като в това време загатна, че ще бъде основана самостоятелна и междупартийна комисия от специалисти.

Той разгласи, че държавният министър Йоргос Герапетритис поема краткотрайно длъжността на министър на превоза и уточни, че " всичко демонстрира, че драмата се дължи, за жалост, основно на трагична човешка неточност ".

Министърът на превоза и инфраструктурата Костас Караманлис през вчерашния ден подаде оставка . " Чувствам, че съм задължен да направя това като най-малък знак на почитание към паметта на хората, които си починаха толкоз незаслужено и заплатиха за грешките на гръцката страна и политическата система ", сподели той в изказване.

.. Свалени са на половина знамената във всички публични здания и са прекратени обшествените тържества., в това число планувани за уикенда карнавали, разгласи през вчерашния ден министър-председателят.

Регионът на Атика и някои общини проведоха незабавно кръводаряване , с цел да отговорят на потребностите на ранените при трагичния влаков случай.

Работещите в гръцките железници оповестиха 24-часова обща стачка поради нарушените условия за безвреден труд и дефицита на личен състав в ръководената от Италианските железници гръцка железопътна компания ОСЕ. Днес стачкуват и метрото и трамваите на Атина.

Ето и някои детайлности за нещастието и възможните предпоставки за нейното пораждане.:
1) Заради ремонт на железопътен сектор в региона на Палеофарсалос придвижването се реализира по една линия, само че след гара Лариса то се прави обикновено и пътническия трен е трябвало да бъде върнат по верния коловоз, което не е направено от дежурния началник придвижване на гара Лариса - в тази ситуация началникът на гарата. 2) Самият шеф на гарата заема този пост неотдавна и е назначен след малко образование, като преди този момент е работил на друга служба. 3) Системата за следене на придвижването на влаковете в действително време е изключена и не работи от много време. 4) Участъкът няма система за дистанционно управление на влаковете. 5) Машинистите поддържат връзка между тях с радиотелефони, които не работят в тунелите и в други региони, където нямат обсег. 6) Билетите на пасажерите са поименни, единствено в случай че са издадени по електронен път и по тази причина не се знаят имената на пътувалите във влака. В авариралия трен е имало към 350 пасажери.  Пострадалите българи в жп злополука в Гърция са добре
Пострадалите българи в жп злополука в Гърция са добре

Те са пуснати за домашно лечение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР