Продължават спасителните и издирвателни операции в Черно море. По последна

...
Продължават спасителните и издирвателни операции в Черно море. По последна
Коментари Харесай

Продължава издирването на майор Терзиев

Продължават избавителните и издирвателни интервенции в Черно море. По последна информация към момента се търси водачът майор Валентин Терзиев, който пилотираше изтребителят, разрушил се край Шабла.

Вчера при обучение самолетът МиГ-29 с бордови номер 38 е липсващ от радарите тъкмо в 0.45 часа. Изпълнявал е задача по прихващане и поразяване на светлинна цел над вода, спусната с парашут от различен аероплан.

Последната информация, с която разполагат военните, преди самолетът да изчезне, е, че майор Терзиев е поразил сполучливо задачата. До момента са открити парчета от машината и избавителната жилетка на водача. Военна прокуратура проверява случая, а тактическото обучение в Шабла е спряно, както и плановите полети в Българската войска като се изключи специфичните задания.

В региона, където се допуска, че е паднал самолетът, са открити движимости и парчета. Черната кутия на изтребителя към момента не е открита.

" И по този мотив интервенцията ще продължи и на следващия ден и в идващите дни с потребление на профилирана техника и профилирани водолазни групи, защото едно от местата, на което се допуска, че могат да бъдат останките на самолета, е на много огромна дълбочина от порядъка на 70 метра ", съобщи служебният министър-председател Стефан Янев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР