Продължават спасителните и издирвателни операции в Черно море на майор

...
Продължават спасителните и издирвателни операции в Черно море на майор
Коментари Харесай

Второ денонощие продължава акцията за майор Терзиев

Продължават избавителните и издирвателни интервенции в Черно море на майор Валентин Терзиев, който пилотираше изтребителят, разрушил се край Шабла при обучение.

 Какво знаем и какво не за случая с МиГ-а Виж още

Засега са открити единствено обособени предмети, а останките от машината се допуска, че са на дълбочина над 65 метра в морето край Шабла. Причината за злополуката остава неразбираема.

Не е открита и черната кутия на самолета. Инцидентът стана през вчерашния ден при обучение самолетът МиГ-29 с бордови номер 38 е липсващ от радарите тъкмо в 0.45 часа. Изпълнявал е задача по прихващане и поразяване на светлинна цел над вода, спусната с парашут от различен аероплан.

" И по този мотив интервенцията ще продължи и на следващия ден и в идващите дни с потребление на профилирана техника и профилирани водолазни групи, защото едно от местата, на което се допуска, че могат да бъдат останките на самолета, е на много огромна дълбочина от порядъка на 70 метра ", съобщи през вчерашния ден служебният министър-председател Стефан Янев.

Последната информация, с която разполагат военните, преди самолетът да изчезне, е, че майор Терзиев е поразил сполучливо задачата. Не е подавал сигнали за нередности.

Майор Валентин Терзиев е един от най-опитните ни водачи. Той е водач първи клас, което значи, че може да бъде и инструктор. Досега не е имал никакви забележки при осъществяване на задания. Военният министър Георги Панайотов означи, че е имал " богат опит и в нощни условия ".

Военна прокуратура проверява случая, а тактическото обучение в Шабла е спряно, както и плановите полети в Българската войска като се изключи специфичните задания.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР