Продължават следствените действия в гората на Странджа планина след катастрофата

...
Продължават следствените действия в гората на Странджа планина след катастрофата
Коментари Харесай

Извадиха от дерето камиона, който катастрофира край Резово

Продължават следствените дейности в гората на Странджа планина след злополуката с боен камион, пренасящ 35 незаконни мигранти, оповестява Българска национална телевизия. Двама от тях починаха, а други 8 остават за лекуване в болничното заведение. Продължава следствието за аргументите за случая. 24 по-късно камионът беше изваден от дерето, където падна, откакто експертите направиха оглед на местопроизшествието. Щетите са основно по покрива на транспортното средство.

Военният камион със арестуваните 35 мигранти и патрулна кола на Гранична полиция са се движели по стеснен път край река Велека. При злополуката камионът се е преобърнал и стигнал безусловно до водата. Пътят в региона е рисков и мъчнопроходим, описват локалните хора.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов няма пояснение за злополуката с камиона.

" Не мога да кажа дали е бил претрупан. Камионът е в техническа редовност. На толкоз години на колкото е, само че това е подобаващата техника в такива условия. До 30-35 души, според от изискванията, може да прибере. Много е тежко. Някъде няма път, горски е, сложни условия, само че дилемите би трябвало да се извършват, с цел да има надзор по границата, да има следващ надзор във връзка с бежанците ", сподели адмирал Ефтимов.

8 мигранти остават в лечебни заведения в региона, половината се лекуват в държавната болница, където са настанени и двамата военни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР