Продължават събитията от програмата на община Пловдив, посветени на 50-та

...
Продължават събитията от програмата на община Пловдив, посветени на 50-та
Коментари Харесай

Събитията, посветени на 50-та годишнина от побратимяването на градовете Пловдив и Окаяма продължават с куклен театър, изложба и работилници и лекции по икебана

Продължават събитията от програмата на община Пловдив, отдадени на 50-та годишнина от побратимяването на градовете Пловдив и Окаяма.

На сцената на Държавен куклен спектакъл – Пловдив на 14 юли (четвъртък), от 19:00 ч. ще се играе едно от най-хубавите представления „ Бомбето “. Входът е с безвъзмездни талони на касата на Държавен куклен спектакъл – Пловдив до привършване на местата.

„ Бомбето “ по Йордан Радичков е номиниран за Награда ИКАР 2022, за Награда Пловдив 2022, притежател на Grand Prix от Международният куклено-театрален фестивал за възрастни “ПИЕРО ” 2021 и премия за постановка на Катя Петрова. Създаването на театър по новелата „ Бомбето “ е предизвикателство и опция да навлезем в онази галактика, която е Радичков, и в която се оглежда времето. Това е трагикомична игра, в която парадоксът и гротеската ще взривят обичайния ред на нещата, с цел да покажат патологията на публичните взаимоотношения, горчивата истина за гибелта на индивида, на обезличения и изчезналия във движимостите човек “, споделя Катя Петрова, режисьор на спектакъла. Сценографията е дело на Рин Ямамура от Япония. Музика – Христо Йоцов, хореография – Анна Пампулова, асистент-хореограф- Мария Димитрова, звуков дизайн – Светлозар Георгиев, анимация – Сотир Гелев. Участват актьорите: Балена Ланджева, Велизар Евтимов, Венцеслав Димитров, Димитър Николов – Шаблата, Елин Стоянова, Ивелин Николов, Антония Кундакова, Наталия Василева, Стайко Стайков. Времетраенето е 75 минути, уместно е за възраст: 14+.

На 15 юли във фоайето на Дом на културата „ Борис Христов “ в 18:00 ч. е формалното разкриване на изложбата „ Икебана и Земята на слънцето “ с проява по икебана, проведена от Miracle Ikebana. Изложбата, която продължава до 19 юли, съдържа 15 икебана композиции и няколко огромни композиции и ще бъде налична през целия интервал от време. Префектура Окаяма е известна като Земята на слънцето, по тази причина за изложбата ще показа композиции в топли, летни, слънчеви багри. Един ъгъл от пространството ще бъде отдаден на Коракуен, една от трите най-хубави градини в Япония, която се намира в Окаяма. Демонстрациите ще бъдат направени от Мирослава Иванова Хосен, икебана актьор от най-модерната школа за икебана в света, Sogetsu School of Ikebana. Вход свободен.

На 16 юли (събота), във фоайето на Дом на културата „ Борис Христов “ от 11:00 до 13:00 ч. ще се има работилница по икебана за деца, проведена от Miracle Ikebana. Вход свободен. По време на тези работилници участниците ще се срещнат с това изкуство в елементи и ще създадат своята „ първа икебана ”. Предварителна регистрация на. От 15:00 до 17:00 ч. стартира работилница по икебана за възрастни, проведена от Miracle Ikebana. Вход свободен. Предварителна регистрация на.

На 17 юли (неделя) във фоайето на Дом на културата „ Борис Христов “ от 11:00 – 12:00 ч. и следобяд от 16:00 – 17:00 ч ще има лекции и беседи по икебана, проведени от Miracle Ikebana. Вход свободен.

На 18 юли (понеделник), още веднъж във фоайето на Дом на културата „ Борис Христов “ лекциите са от 18:00 – 19:00 ч. Мисията на Miracle Ikebana е да разпространява японското изкуство икебана в България и отвън нея, и по този начин да внесе повече хубост и успокоение в забързаното всекидневие на градските хора. Мирослава Иванова (с японско име Хосен) e лицензиран учител по икебана към Sogetsu School of Ikebana Tokyo и е член на Sogetsu Teachers Association. Тя се занимава с икебана от 9 години и има най-високата преподавателска степен за България – 3-та степен (Sankyu Shihan), дадена ѝ от мастър инструктор в централата на Согецу – Сумура сенсей.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР