Продължават руските атаки в Донецка, Одеска и Луганска област. В

...
Продължават руските атаки в Донецка, Одеска и Луганска област. В
Коментари Харесай

В Донецка, Одеска и Луганска област - атаките продължават

Продължават съветските офанзиви в Донецка, Одеска и Луганска област. В изказване през нощта украинският президент съобщи, че обстановката в Донбас остава извънредно сложна и предизвести, че съветските елементи вършат всичко допустимо, с цел да извоюват победа.

Кметът на Харков през вчерашния ден заяви, че съветските сили са се изтеглили от града и са се насочили към границата. Харков беше една от първите цели на Русия още при започване на войната. Независимо от непрекъснатите офанзиви в продължение на седмици, градът не падна. Местните управляващи настояват, че руснаците са съумели да завладяват единствено една дребна част от Харков, само че към този момент изцяло са се изтеглили.

Сраженията в Донбас не престават на фона на известията, че съветските войски са изтласкани от Харков, а в региона на Изюм е подхванато контранастъпление.

Ракетни удари са били нанесени тази нощ против обекти на украинските въоръжени сили в Лвовска област, оповестиха от регионалната администрация. Няма данни за потърпевши.

Украинският министър на защитата Олексий Резников уточни, че страната " навлиза дълготрайна фаза на войната ".

" Руските военни досега се пробват да покажат най-малко някаква победа. На 80-ия ден от нахлуването това наподобява изключително безумно, само че те не стопират с тези старания. Благодарен съм на всеки, който поддържа защитата и доближава за Донбас, Приазовието и Херсон това, което се случва в този момент в региона на Харков. Стъпка по стъпка ние караме окупаторите да си тръгнат от украинската земя, ще ги накараме да си тръгнат и от морето ни ", съобщи Зеленски

Турция изрази подготвеност да изпрати транспортен съд, който да изтегля останалите украински бойци и цивилни от завода " Азовстал " в Мариупол. Според турския президентски представител Ибрахим Калън, хората могат да бъдат отведени до Бердянск, откъдето да се качат на турски транспортен съд до Истанбул.

Москва отхвърли изказванията на украинските военни за нанесени вреди на съветския логистичен транспортен съд " Всеволод Бобров ".

Делегация на републиканците в Сената посети Киев и се срещна с президента Зеленски, в миг когато в горната камара на американския Конгрес се разисква пакет помощи за Украйна от близо 40 милиарда $.

Междувременно съветският дипломат в Съединените щати Анатолий Антонов съобщи, че съветските посланик във Вашингтон получават закани, в това число и за физическа кавга. Според Антонов посолството на Руската федерация наподобява на обсадена цитадела и работи във враждебна среда.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР